avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare L 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare L 10/2001

Buna ziua,

Am cerut spre retrocedare un teren intravilan. Primaria mi-a comunicat in date neclare faptul ca in zona exista spatiu verde, canalizare si 36 mp de teren sub garaje demolabile. Eu, cel putin neputand identifica exact locul, neavand coordonate, am semnat in 2010 decizia pentru despagubire.
De la ANpRP a venit o dispozitie prin care se cerea reevaluarea situatiei si retrocedarea in natura a terenului disponibil- de sub garaje. Dupa aceasta document am contactat un inginer topograf si din expertiza extrajudiciara a reiesit ca se poate retroceda intregul teren solicitat, precum si faptul ca, sistemul de canalizare nu se afla pe terenul revendicat.
Am mers la ANpRP, de unde mi s-a spus sa incep actiune in instanta.
Am inceput mai multe, am schimbat mai multi avocati, actiuni suspendate...
Apoi s-a dat o noua lege care mi-ar fi sustinut revendicarile.
Am inaintat actiune in instanta, insa instanta a considerat doar, ca din moment ce exista o dispozitie pentru despagubiri, nu se mai poate cere restituire in natura. Avocatul mi-a propus sa urmez calea de apel, pentru ca nu a fost luata in considerare legea data anul trecut. (Insa nu cred ca am sanse.)
Intrebare:
-Ce credeti ca ar trebui sa fac?
-Daca cade actiunea, as putea obtine oare de la AnpRP vreun document care sa imi sprijine demersurile intr-atat incat sa pot incepe o noua actiune?

Orice indrumare, idee sau sfat imi va fi de folos.
Va multumesc anticipat.
Cu stima.

Alte discuții în legătură

Va rog putin ajutor....... jaab jaab Buna ziua! As dori niste informatii cu privire la urmatoarele aspecte. Am primit in baza legii 10 un teren in natura(mostenit) unde si acum sun amplasate 4 ... (vezi toată discuția)
Casa fara acces stradal Alexandru43 Alexandru43 Buna seara. Parintii mei au cumparat un imobil nationalizat, fara a cumpara si terenul de langa acesta. Terenul a fost retrocedat si ulterior vandut. In urma ... (vezi toată discuția)
Constructii abuzive pe teren privat gameoversrl gameoversrl Detin TITLU DE PROPRIETATE pe un teren pe care se afla cateva garaje construite inca din regimul comunist dar pentru care nu exista documente. Intr-o perioada ... (vezi toată discuția)