avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructii abuzive pe teren privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructii abuzive pe teren privat

Detin TITLU DE PROPRIETATE pe un teren pe care se afla cateva garaje construite inca din regimul comunist dar pentru care nu exista documente. Intr-o perioada Primaria a incasat impozit pe aceste cladiri insa in momentul de fata nu mai incaseaza.

Cum pot sa ma scap de aceste cladiri de pe terenul meu?
Multumesc

*Constructii
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
gameoversrl, utilizator
Autorizatie demolare.
Buna ziua
Intr-adevar am omis sa specific ce al cui este. Terenul este al meu iar garajele sunt ai unor locatari dintr-un bloc de locuinte din apropiere. Cum pot eu sa obtin o autorizatie de demolare pe o cladire care scriptic nu exista insa faptic ea se afla pe terenul meu?
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
gameoversrl, utilizator
Garajele nu sunt ale dv.? Si oamenii sunt de acord cu demolarea?
Verificati la primarie ce si cum, de la acte necesare pana la situatia juridica a garajelor.
Actiune în obligația de a face- să fie demolate construcțiile........D-voastră nu puteți obține autorizație de demolare deoarece în primul rând trebuie să existe autorizație de construire. Dacă nu există, atunci va fi mai ușor. Garajele au fost construite când , cine era proprietar pe teren?E F. IMPORTANT.
Este vorba de casa strabunicilor mei care a fost demolata de comunisti... mostenitorii s-au ales cu niste despagubiri, asa cat si cum se dadeau prin anii aceea, de-a dreptul hilare. Acolo s-au construit blocuri de locuinte iar cei care le-au ocupat si-au construit in spate garaje. Unii spun ca terenurile le-ar fi fost concesionate, insa nu exista nici un document in aceasta privinta desi o perioada pe aceste cladiri se platea ceva la Primarie. Dupa reconstituirea dreptului de proprietate a mostenitorilor si retrocedarea terenului aceste garaje au ramas acolo unde sa afla si in prezent. Nu demult am convenit cu ceilalti mostenitori ca sa cumpar eu partile ce le revin din acest teren si sa devin unic proprietar iar cand am adus geodezul pentru masuratori am constatat ca suprafata inscrisa in TP se intinde si sub aceste garaje. Practic am un teren cu trei garaje straine pe el a caror proprietari nu detin nici un act si nu platesc chirie sau alte taxe, iar eu platesc impozit pe teren de zeci de ani fara sa stiu ca acele garaje sunt pe proprietatea mea. Din cate am auzit nu pot sa bag buldozerul in aceste cladiri chiar daca se afla pe proprietatea mea. Intrebarea este cum scap de aceste cladiri?

Alte discuții în legătură

Intabulare garaj fara autorizatie de constructie MarDan78 MarDan78 Buna ziua. Am un garaj construit din 1995 care nu are autorizatie de constructie si vreau sa-l intabulez. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru ... (vezi toată discuția)
O persoana pretinde ca o anumita suprafata de teren ii apartine, desi pare ca terenul apartine primariei Margiimpex Margiimpex Buna seara, As vrea sa va prezint un caz nemaipomenit ) Locuiesc la un bloc, iar pe langa bloc mai multi vecini detinem niste garaje cu autorizatie de la ... (vezi toată discuția)
Tentativa de vanzare prin frauda, stopare rodicatimu rodicatimu Buna sunt agitata pentru ca ieri cautand sa-mi cumpar o locuinta intr-o localitate unde urmeaza sa recuperam(prin mostenire) terenul folosit de C.A.P. am gasit ... (vezi toată discuția)