avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere constructie peste imobil aflat pe un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere constructie peste imobil aflat pe un teren proprietate comuna

Eu impreuna cu X prin mostenire, suntem proprietari ai unui teren, fiecare detinem cota de 1/2 din acel teren. Iesirea din indiviziune nu e facuta. Pe acest teren se afla un garaj al carui proprietar e doar X.
Problema este ca X fara ca eu sa stiu a obtinut autorizatie de constructie pentru extindere constructie cu un nivel peste garaj cu scopul de a face o locuinta, fapt cu care nu sunt de acord. X a obtinut autorizatia ducand la primarie printre cele necesare, un extras CF doar pt. imobil fara sa-i ceara nimeni dovada de proprietate asupra terenului.
Menzionez ca terenul de sub garaj se afla momentan in indiviziune fortata.
Cand am observat pregatiri de constructie pe teren am cerut in instanta iesirea din indiviziune si revendicarea a jumatate din garaj (pentru ca pot dovedi ca l-am construit impreuna), avertizez primaria dar totusi se emite AC, desi litigiul era prezent si X a fost instiintat cu citatie cu 15 zile inainte sa se emita AC.
Consider ca mi s-a incalcat dreptul la proprietate si am cerut anularea AC in instanta. As dori niste sfaturi va rog.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
corinamihut_12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Camelia Trache , utilizator 20:59, 22 Martie 2017
Pana acum ati procedat foarte corect! Acum trebuie sa asteptati decizia instantei de judecata si sa solicitati la primarie suspendarea autorizatiei de construire si interzicerea de a se construi pana la solutionarea conflictului!
Mutumesc.
X deja si-a ridicat constructia, desi era procesul pe rol, doar ca nu a facut receptia si nu o va face. Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum a putut primaria sa-i ceara act de proprietate doar pentru imobil? Nu trebuie sa dovedesti ca si terenul este in totatlitate al tau? Foaia de informaare CF pag 2 unde apaream si eu ca proprietar pe teren nu a fost cuprinsa in nici un dosar de urbanism. Acum ma judec atat cu primaria cat si cu X in acelasi proces.

Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Cum a fost solutionat procesul?
Am si eu o situatie asemanatoare cu a dvs. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ContSters60071 ContSters60071 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. In citeva cuvinte situatia este urmatoarea: detin in indiviziune impreuna cu X un imobil astfel: teren eu 200mp , X ... (vezi toată discuția)
Constructii abuzive pe teren privat gameoversrl gameoversrl Detin TITLU DE PROPRIETATE pe un teren pe care se afla cateva garaje construite inca din regimul comunist dar pentru care nu exista documente. Intr-o perioada ... (vezi toată discuția)
Teren stat sub garaj propietate -Daniel- -Daniel- detin un garaj facut cu autorizatie de constructie in anul 1975 aflat pe teren stat pentru care se plateste impozit pe constructie si taxa ocupare ... (vezi toată discuția)