avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tentativa de vanzare prin frauda, stopare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tentativa de vanzare prin frauda, stopare

Buna sunt agitata pentru ca ieri cautand sa-mi cumpar o locuinta intr-o localitate unde urmeaza sa recuperam(prin mostenire) terenul folosit de C.A.P. am gasit ca acest teren e in vanzare chiar daca"proprietarul" stie ca nu este al lui si ca acolo a intrat abuziv.:frantic:Pot sa va spun ca in primavara ne cauta sa-i vindem terenul dar noi nu vrem sa vindem nimic,acum incearca sa vanda cladirile fostului C.A.P cu terenul nostru impreuna.Nu stiu cum sa procedez,noi suntem in faza de stabilirea mesei succesorale iar la primarie am depus toate actele.Acum e si perioada de concedii si merge greu.Multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:43, 23 Iulie 2015
Practic nu stiti exact ce doreste sa faca persoana, ce sa vanda, unde, cum si in baza carui titlu. Poate chiar are un titlu mai bun decat al dvs. sau probabil vrea sa vanda doar cladirile de pe teren, nu si terenul (este o situatie posibila, daca cladirile sunt ale lui).
Dvs. mergeti inainte cu succesiunea iar cand veti deveni proprietari evaluati situatia. Pana atunci puteti sa ii trimiteti o notificare cum ca terenul este al dvs.
O plangere la parchet ca poate faptele petrecute acolo pot fi incadrate in vreo infractiune.
La parchetul de la locul faptei, nu la politistul din sat/comuna care "tine" cel mai probabil cu "proprietarul" actualmente vanzator.
sper ca primiti si alte sfaturi mai pertinente.
cu stima, cassy
cassy a scris:

O plangere la parchet ca poate faptele petrecute acolo pot fi incadrate in vreo infractiune.

Care fapte "petrecute acolo"? La ce infractiune? Sunteti om serios?


cassy a scris:
..., nu la politistul din sat/comuna

Pai, parchetul cui va trimite dosarul? Credeti ca vine procurorul sa "cerceteze"? :tooth:
Multumesc pentru sfaturi dar si eu cred ca parchetul nu se deplaseaza pe teren sa vada situatia,m-am uitat pe net sa vad cum se face o plangere la D.N.A fiindca acolo sunt doua societati care au acordul primariei.Este adevarat ca politia locala nu face nimic.
In cazul de fata, nici nu ar avea ce sa faca ! Este o problema strict de drept civil.

Alte discuții în legătură

Proprietar prin autorizatie de constructie boarcornel boarcornel Pe un teren de 5000 mp se construiesc 2 locuinte identice.Conform actului de intabulare pe teren este proprietara sotie.pe o locuinta este proprietar sotul iar ... (vezi toată discuția)
Constructii abuzive pe teren privat gameoversrl gameoversrl Detin TITLU DE PROPRIETATE pe un teren pe care se afla cateva garaje construite inca din regimul comunist dar pentru care nu exista documente. Intr-o perioada ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)