avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordin vs. lege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordin vs. lege

buna ziua
daca ma poate ajuta cineva cu un sfat: secretarul comunei poate legaliza declaratia pe propria raspundere a fermierului cu privire la lipsa documentelor privind dreptul de proprietate asa cum este prevazut in Codul Civil art. 557 al. 4
daca:
in Ordinul nr. 619/2015 MADR la art. 5, lit. b) prevede: fragment "o declaraţie pe propria răspundere a fermierului, din care să reiasă motivul privind lipsa titlului de proprietate. Declaraţia pe propria răspundere se dă în faţa secretarului unităţii administrativ-teritoriale sau în faţa notarului public"
iar
in Legea nr. 36/1995 ART. 17
"Secretarii consiliilor locale ale comunelor si oraselor unde nu functioneaza birouri ale notarilor publici indeplinesc, la cererea partilor, legalizarea copiilor de pe inscrisuri, cu exceptia inscrisurilor sub semnatura privata"

va multumesc

Alte discuții în legătură

Secretarul consiliului local mai poate legaliza acte? Carla2829 Carla2829 Mai este în vigoare acest articol si poate legaliza o declarație pe proprie răspundere? Legea 36/1995 cu modificari prevede ca: Art. 12. - Secretarii ... (vezi toată discuția)
Secretarul consiliului local mai poate legaliza acte? serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Legea 36/1995 cu modificari prevede ca: Art. 12. - Secretarii consiliilor locale ale comunelor şi oraşelor unde nu funcţionează birouri ale notarilor ... (vezi toată discuția)
Pot lua orice notar din orice judet aminalex aminalex eu vreau sa cumpar o casa dar actele le fac in alt judet pot? (vezi toată discuția)