avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere - Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere - Somaj

Buna seara,

De 2 saptamani am inceput sa lucrez la o Companie care este departe de casa, dar in lipsa unui loc de munca am mers aici. Acum, nu ma pot descurca cu aceasta distanta si conditiile nu sunt cele discutate (verbal). As vrea sa ma intorc acasa si sa imi bag dosarul de somaj pana gasesc altceva.
Intrebarea mea este, cum pot pleca astfel incat sa pot beneficia de somaj? Daca nu ma mai prezint pur si simplu si se desface contractul pentru absente nemotivate, beneficiez de somaj?

Am nevoie de un raspuns urgent, pana maine, 07.05.2015.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alexandru29 , utilizator 15:16, 7 Mai 2015
In cazul in care fac eu notificarea scrisa conf. art. 31 (3), tot nu pot beneficia de somaj nu? Dar daca o face angajatorul este posibil.
Intr-adevar, daca inca sunteti in perioada de proba, atunci numai in situatia in care angajatorul notifica incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. puteti beneficia de somaj.
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mikitth mikitth As dori sa stiu daca la incetarea unui cotract de munca, a unei persoane cu drept de munca de 4 ore,aceasta poate sa beneficieze de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? adela_11 adela_11 Sunt studenta in anul 6 la medicina si in ultimii 4 ani (din octombrie 2010) am lucrat cu norma intreaga, cu contract de munca. Acum am inteles ca firma intra ... (vezi toată discuția)
Somaj bancuta bancuta buna ziua, firmala la care lucrez cu program de 8 ore urmeaza sa intre in faliment.eu mai am 4 ore cu contract de munca ca administrator de imobile la mine ... (vezi toată discuția)