avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolvarea unei situatii privind un drum de servitute ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolvarea unei situatii privind un drum de servitute inchis

2 proprietati, nr. 1 cu acces la drumul public si nr. 2, in spatele acesteia, cu acces, in docuemnte, pe un drum de servitute (dupa aproximare 3,5 m ).
Proprietarul nr. 1 a inchis drumul cu un garaj iar accesul de la drumul public prin extinderea gardului propriu.
Asadar, proprietarul de la nr.2 iese din propria locuinta pe o alee de apx. 1m (10 m lungime) pe un drum privat apartinnd ]n coproprietate mai multor cetateni si pentru care nu detine nici un drept.
Avand invedere varsta inaintata am acceptat tacit sa foloseasca drumul privat insa.... pericolul rezida din perspectiva instalarii unui sistem de acces cu bariere care face imposibil accesul echipelor de pompieri la domiciliul acesteia si posibila afectare sia locuintelor noastre aflate la distante foarte mici.
Din aceasta perspectiva, rog sa ma sfatuiti asupra caii de urmat pentru a reintra in starea de legalitate, astfel incat sa asiguram securitatea locuntelor noastre si dreptul la proprietate nealterat.
Cu multumiri
Petrisor
Aceasta acceptare tacita poate duce, in timp, la pierderea dreptului.
La 3,5 metri oricum aveti probleme cu accesul pompierilor, de exemplu.
Pentru a reintra in drepturi, faceti notificare (nu stiu ce fel de garaj e, insa, trebuie vazut daca sunt sanse amiabil intai) sau actiune in instanta. Nu stiu ce actiune ca nu stiu ce garaj e.
PLangere poate la primarie, ISC...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latimea minima a unui drum de acces in interiorul curtii - partaj flori9 flori9 Exista vreo lege care sa spuna exact care este latimea minima a unui drum de acces in interiorul curtii, la un partaj ce urmeaza sa se faca? (vezi toată discuția)
Latimea drumului de acces vizitator_buc vizitator_buc Buna ziua, este pentru prima oara cand foloesc acest forum...daca ar putea cineva sa ma lamureasca in cateva cuvinte despre autorizatia de constructii a unei ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute nickola nickola Buna ziua! Spuneti-mi va rog,daca intr-un ctr.de vanzare cumparare casa din 2008,nu s-a precizat clar ca in urma dezmembrarii intre cele 2 loturi exista ... (vezi toată discuția)