avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... divulgare ilegala IP?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

divulgare ilegala IP?

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate.Am un cont pe un forum oarecare.O alta persoana de pe acelasi forum cu care am avut anumite divergente a facut afirmatia ca mi-a aflat IP-ul calculatorului de la care a fost facut userul meu de la unul din moderatorii site-ului.Imi spuneti si mie daca acest lucru este legal sau nu.Mentionez ca persoana in cauza este simplu user ca mine, fara alte prerogative.

Multumesc pt raspuns!Am vorbit la firma respectiva si mi s-a spus ca asta constituie un abuz si ca trebuie sa reclam mai departe.Tot de acolo mi s-a spus ca IP-urile au regim de date personale si se pot pune numai la dispozitia Politiei doar cu mandat judecatoresc, deci nu a oricui.Deja devine foarte complicat.In plus, eu nu pot reclama pentru ca IP-ul respectiv apartine unei alte persoane.Citind mai atent ce scrisese userul laudaros ca mi-a aflat IP-ul, am observat ca de fapt zicea de alt forum, nu mentioneaza care, dar sigur nu e vorba de mine, pt ca nu am facut user pe alt forum decat cel pe care scriu si acum...
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
Bucklucica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mitroi , Manager de securitate 16:01, 13 August 2009
Trebuie sa mergeti la firma cu care aveti contract pentru internet si sa le spuneti despre problema dvs. IP-ul este un fel de securizare a calculatorului impotriva unor asfel de probleme.
In primul rand cei de pe forum erau obligati sa NU dea adresa dumnevoastra de IP, si in al doilea rand divulgarea unui IP se face in baza ordonantei procurorului si fara acordul instantelor judecatoresti.
Pe internet s ascund diversi "curajosi" care injura, vorbesc urit samd. Daca s-a ajuns la asta inseamna ca si dta oi fi facut ceva rau acelui om.
Mie nu-mi place ca pe internet fiecare spune ce-i trece prin cap fara raspundere legala.
Asta nu e normal!

Si...sa fim seriosi,nu cred ca vreun procuror va da ordonanta de aflare a identitatii unui IP doar pentru ca ai "vorbit urat"...din cate stiu astea se dau in caz de infractiuni grave,gen fraude pe net,etc...
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
user85, utilizator
Costica33 a scris:

Pe internet s ascund diversi "curajosi" care injura, vorbesc urit samd. Daca s-a ajuns la asta inseamna ca si dta oi fi facut ceva rau acelui om.
Mie nu-mi place ca pe internet fiecare spune ce-i trece prin cap fara raspundere legala.
Asta nu e normal!

Nu i-am facut absolut nimic persoanei, nu i-am spus nimic urat si nu am jignit-o...Insa altcineva a facut asta si ea a casunat pe mine, chiar m-a jignit pe forum, am incercat sa o fac sa inteleaga ca nu eu am scris mesajul de care zicea ea, dar degeaba, nu a crezut si m-a amenintat, motiv pt care i-am raportat mesajele la admin...nu am obtinut nimic pt ca se pare ca acel regulament al forumului era doar pt cei noi, nu si pt cei "vechi" ca ea.Si atunci, dupa raportarea mesajelor ei s-a laudat pe forum ca mi-a aflat ip-ul de la moderatoare si toate datele mele, si sincer asta chiar m-a enervat la culme...Banuiam ca nu e legal ce au facut...asa ca am scris aici...dar am intrebat si pe forum una din moderatoare in ce conditii un alt user poate afla IP-ul meu si mi s-a spus ca doar cu acordul meu, lucru pe care nu l-am dat...Culmea e ca ea a aflat imediat ca am scris moderatoarei, desi era ceva confidential...sau macar asa trebuia sa fie...conform regulamentului lor...Si a continuat sa scrie diverse despre mine si sa ma jigneasca, asta pana s-a lamurit ca a comis o ilegalitate...eu am continuat sa o las in pace...ma deranja ce spunea, dar nu obisnuiesc sa-mi fac de lucru cu asemenea oameni direct, oricum nu ma crezuse ca nu eu i-am trimis nu stiu ce mesaj, deci orice as fi spus nu avea valoare.In schimb, din punct de vedere legal, altfel stau lucrurile...Am hotarat ca in cazul in care continua sa ma jigneasca sa actionez pe cai legale(intre timp mi-a fost sparta si adresa de mail data pe forum), dar brusc s-a potolit...Probabil a aflat adevaratul autor al mesajului...

Alte discuții în legătură

Jignire pe forum - ce pot sa fac? Costica33 Costica33 Sunt membru al unui forum ca acesta aici. Un user pe care nu-l cunosc, intr-o discutie, a devenit foarte agresiv si m-a jignit in scris. Am gasit pe internet ... (vezi toată discuția)
Calomnie pe internet? user85 user85 Un prieten a lansat niste afirmatii nu tocmai \"de bine\" pe un forum la adresa unei persoane dintr-o institutie publica,acuzand-o de coruptie(si nu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire,va rog sa ma ajutati: cineva a dezvaluit datele mele andralia2007 andralia2007 in urma unei sesizari facute la politie,de o persoana cu o puternica influenta,mi s-a emis un avertisment in care se sustine ca de la adresa tatalui meu(el ... (vezi toată discuția)