avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... greseala in timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

greseala in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua am si eu o intrebare. Am primit azi un telefon de la prestatii sociale , care mi sa spus ca eu in luna iulie 2014 figurez cu venituri. Eu eram in aceea perioada in concediu crestere copil pana in luna august si am luat indemnizatie.Ei au trimis la firma o cerere cu datele mele dar din pacate nu au primit (si nici nu cred ca o sa primeasca , din cauza angajatorului).Mi sa spus ca daca ei nu primesc un act doveditor ca nu am avut venituri as putea fi somata sa platesc suma care am proimit-o atunci "in plus" (sa zic asa).
Ce pot face in aceasta privinta? eu nu am avut venit, nu vreau sa platesc niste bani inapoi care i-am primit pe drept si in plus nu e vina mea....e a firmei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: terrylyn , utilizator 11:33, 8 Mai 2015
1. - Ceea ce face AJPIS nu este in regula.
- Putea foarte bine sa solicite de la ANAF o adeverinta fiscala din care sa rezulte daca in luna august ati avut sau nu venituri salariale.

2. Puteti sa solicitati si dvs. o astfel de adeverinta de la ANAF si sa o duceti la AJPIS.
terrylyn a scris:

.....
Ce pot face in aceasta privinta? eu nu am avut venit, nu vreau sa platesc niste bani inapoi care i-am primit pe drept si in plus nu e vina mea....e a firmei.
Va multumesc

1. Puteti solicita angajatorului emiterea unei adeverinte din care sa rezulte veniturile realizate in luna respectiva .
Baza legala : art.8 alin.3 lit.b din HG 500/2011 si art.34 alin.5 C.mun.

2. Daca este greseala firmei , atunci nu platiti niciun ban AJPIS-ului , iar daca va actioneaza in judecata chemati societatea in garantie.
Am reusit sa vorbesc cu un contabil care se ocupa atunci de firma(acum nu mai are legatura cu firma) si mi-a spus ca intr-adevar la ei figurez cu venituri (nu stie de ce ) e o greseala.
Daca in contabilitatea lor apar asa,nu o sa apara si la ANAF la fel?
Ma scuzati dar ce presupune sau ce inseamna "a chema societatea in garantie"?
Presupune situatia in care dvs veti fi obligata sa platiti acea suma, atunci suma va fi platita de catre societate.

Legea admite însă promovarea unei cereri de chemare in garabntie de câte ori partea ar putea să se îndrepte (în situaţia în care ar pierde procesul) împotriva altei persoane cu o acţiune în despăgubire.

Alte discuții în legătură

Ajutor, trebuie sa platesc greseala altcuiva terrylyn terrylyn Buna ziua. Am si eu o situatie si as dori sa stiu ce pot sa fac si daca ma poate ajuta cineva. Aceasta e situatia mea: In 2012 am nascut primul copil si am ... (vezi toată discuția)
Firma unde a lucrat a intrat în insolvență. ea fiind gravidă ... RazvanGeorge2103 RazvanGeorge2103 Firma unde a lucrat a intrat în insolvență. Ea fiind gravidă nu a putut să o dea afară, contractul de muncă i-a mers mai departe. Banii de pe zilele de ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie ccc, adeverinta gresita MihaelaS023 MihaelaS023 Buna ziua. Care sunt bazele legale prin care pot solicita recalcularea indemnizatiei, in conditiile in care, printr-o eroare pe adeverinta din partea ... (vezi toată discuția)