Buna ziua. Care sunt bazele legale prin care pot solicita recalcularea indemnizatiei, in conditiile in care, printr-o eroare pe adeverinta din partea angajatorului au fost trecute niste sume mai mici decat cele declarate in ANAF?
Mentionez ca nu am fost informata ca exista neconcordnte intre documente, iar ulterior, desi am transmis adeverinta corectata catre APJIS am primit urmatorul raspuns:
"va comunicam urmatoarele:
-este responsabilitatea angajatorului ca adeverinta de venit pe care v-a pus-o la dispozitie sa concorde cu raportarea la anaf, aferenta aceleiasi perioade;
-ajpis foloseste platforma anaf doar cu caracter consultativ, pentru a verifica daca veniturile inregistrate in adeverintele de venit sunt mai mici sau egale, fata de cele declarate in anaf, situatie in care se iau in calcul indemnizatiei veniturile din adeverintele de venit(OUG111/2010 art.13, alin1, lit d);
-doar in situatia in care veniturile din adeverinte sunt mai mari decat cele declatate la anaf, angajatorul este sesizat sa verifice si sa rectifice neconcordantele
Ca urmare indemnizatia de crestere copil, in dosarul dumnevoastra a fost calculata corect, cu respectarea legislatiei in vigoare. Nu se impune recalculare."