avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere copil

Buna ziua. Am o problema, va rog sa ma lamuriti (ajutati) referitor la indemnizatie de crestere copil. Am nascut in 31 mai si trebuie sa imi depun actele pentru indemnizatie de crestere copil.
Anul trecut am declarat si platit la finante aceea "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit" dupa care mi-a venit acasa decizia de impunere pe anul 2012. La fel am declarat la finante si anul acesta dar problema este ca inca nu mi-a venit decizia si eu am nevoie de ea la dosar pentru indemnizati de crestere copil. Ce pot sa fac daca nu imi vine pana la 60 de zile cand va trebiue sa imi depun dosaru pentru indemnizatie?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:53, 28 Iunie 2013
Mergeti la finante din nou si cereti-le sa va dea adeverinta,declaratia care va trebuie la dosar ptr CCC.
Normal trebuia sa intrebati la finante la ghiseu cand ati depus cererea ptr eliberarea adeverintei care va este necesara la AJPIS,in cat timp va elibereaza adeverinta.

Din cate stiu eu,cred ca functionara de la ghiseu v-a comunicat cand sa veniti dupa adeverinta ( maxim o saptamana),dar dvs nu v-ati dus,ci ati asteptat sa o primiti acasa.

Asa functioneaza la finante din judetul meu,nu stiu daca si la dvs e la fel,probabil difera de la una la alta.
Am intrebat la ghiseu (atunci cand am facut declaratia) cand o sa vina decizia de care am nevoie, dar de la ghiseu a zis ca nu stie cand o sa vina pentru ca anul acesta s-au facut multe modificari, si am si sunat de cateva ori de atunci si inca nu a venit...
De regula ar trebui ca in 15 zile sa va elibereze adeverinta.
Mergeti din nou la ei,dar de data aceasta cu o cerere in care solicitati sa va elibereze adeverinta in termen de urgenta deoarece va este necesara la AJPIS.

Dupa ce depuneti cererea,ei trebuie sa va elibereze un nr.de inregistrare. Daca se intampla ca cei de la AJPIS sa nu va primeasca dosarul ptr ca va lipseste adeverinta de la ANAF,atunci puteti sa dati in judecata ANAF-ul.

Pastrati bonul,nr.de inregistrare.
1. Daca spuneti la Primarie (sau la AJPIS) ca ANAF nu va poate elibera deocamdata adeverinta de venituri este posibil sa va permita sa faceti o declaratie, sub semnatura, cu veniturile avute pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

2. Daca intrebati, pe e-mail, la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemjziatia pentru CCC, va poate lamuri cum sa procedati daca ANAF nu va poate elibera deocamdata adeverinta necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cc pentru al patrulea copil (nascut din sarcina gemelara) gabikahanko gabikahanko Inrebarea mea este daca am dreptul sa beneficiez de indemnizatie crestere copil si pentru al patrulea copil? Am 4 copii, prima nascuta in dec. 2008, al ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea concediului de o luna pentru tata Veruska Veruska La data nasterii copilului ( 17.12.2015) tatal nu avea dreptul de a solicita concediu crestere copil si prin urmare nu era obligat nici la efectuarea acelei ... (vezi toată discuția)
Raspuns corect dat de ajpis? Just-drept Just-drept In urma cu 2 ani s-a nascut un copil. Pe 25 Mai copilul face 2 ani. Mama fiind salariata,tatal somer indemnizat. Tatal a intrat in ccc,iar in toata aceasta ... (vezi toată discuția)