tudorvaleriu a scris:
1. Indemnizatia de Somaj trebuie acordata cu data suspendarii indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC), nu a incetarii sale.
3. - Tatal poate relua plata indemnizatia de somaj de la data de 26 aprilie, data cu care este suspendata plata indemnizatiei pentru CCC.
- La Agentia de Somaj prezentati un document de la AJPIS prin care se certifica suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC cu data de 26 aprilie.
Asa gandesc si eu,si de aceea am fost la AJPIS sa expun situatia,sa verifice in baza lor din calculator. Functionara AJPIS mi-a zis clar,ca se suspenda plata CCC catre tatal cu data de 26 aprilie. Tatal a mers la AJPIS si pentru a cere acea DECIZIE de incetare CCC cu 26 aprilie
,insa functionara a spus ca DECIZIA se da cand copilul face 2 ani,adica in perioada 20-25 Mai. atunci elibereaza DECIZIA incepand cu data de 26 Mai.
Si daca tatal copilului duce acea DECIZIE cu data de 26 MAi,nu e tarziu catre AJOFM?
Asta este un deranj,pentru ca intr-adevar cand se suspenda CCC automat trebuie intocmita si DECIZIA de incetare CCC,iar cu acea DECIZIE trebuie mers la AJOFM pentru reluarea indemnizatiei de somaj.
De aceea nu stiu daca gresesc eu sau functionara AJPIS, dar daca am vazut ca asa spune functionara AJPIS,am crezut ca stie mai bine legea.
Cum pot sa explic functionarei ca trebuie sa dea DECIZIA de incetare CCC catre tatal copilului,incepand cu data de 26 aprilie pentru a ii servi la AJOFM?