Buna ziua!
Am o mama,in varsta de 73 de ani,care,de pe cand eram adolescent imi tot spune ca o sa ma dea pe mana unor persoane straine,care ma vor batjocuri,ma vor bate,ma vor pune la munca fortata,imi vor lua toti banii,toate bunurile si toate drepturile.
Va rog frumos sa-mi spuneti,in cazul in care s-ar intampla acest lucru,cum ar fi bine,legal si mai ales intelept sa procedez? Oare ar fi intelept si bine sa o parasesc pe aceasta mama,si sa caut ocrotire și adapost la organele abilitate ale statului,cum ar fi,de exemplu,intr-un camin spital pentru persoanele cu handicap de pe raza judetului de domiciliu?
Sau cum ar trebui sa transez lucrurile? Mentionez ca sunt o persoana cu handicap locomotor accentuat,cu hemipareza stanga frusta congenitala. De aceea,scriu si folosesc cel mai mult mana dreapta,pentru ca,cu stanga nu prea pot. Iar mama a obisnuit sa ma catalogheze ca fiind incapabil,lucru pentru care vrea sa-i ofere toata averea la fata surorii sale,cu contract fraudulos de ,,vanzare-cumparare” (adica o ,,vanzare-cumparare” iluzorie,de ochii lumii,cu ,,conditia de a ma intretine pe mine”. Chestia e ca eu nu doresc absolut deloc o astfel de intretinere,pentru ca inseamna in realitate o viata de sclavie. Iar decat sclav,mai bine mort prin sinucidere daca Legea din aceasta tara nu ma apara,nu vad alta solutie. Mentionez ca nu am bani de mers cu rudele prin judecati,insa vreau sa scap o data pentru totdeauna de autoritatea dumnealor.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce e de facut in asa situatie.
Va mulțumesc anticipat,si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns:
Cris1971 , utilizator
20:07, 7 Mai 2015