Trebuie sa completez declaratia 200 pentru venituri din chirie si pana acum erau deductibile niste cheltuieli forfetare de 25%(deci cheltuieli nedocumentate). Dupa cum se stie in 2014 s-a platit si CASS. Este acesta deductibil sau intra in cei 25% caz in care forfetarul e mai mic si codul fiscal nu s-a modificat.
Pe D200 apare la deductibile inca un rand : din care CASS . Normal mi se pare ca ar trebui ca suma deductibila sa fie 25% plus CASS . Din moment ce ti se cere sa precizezi o cheltuiala asta nu mai e forfetar, nu? Daca este cineva in tema rog sa ne lamureasca. La ANAF mi s-a spus ca nu conteaza ce completez ca ei tot cum vor calculeaza. Multumesc
Multumesc pentru raspuns, dar ramane intrebarea : din ce este deductibil? din cheltuielile forfetare sau din venit pentru ca ,dupa cum spuneam, cuantumul admis pana acum la deducere era 25% forfetar iar formularul 200 nu e clar. in explicatiile cum se completeaza nu face vorbire de acest nou rand : din care CASS, doar la celelalte tipuri de venit spune ca se scade.
Cheltuielile deductibile se compun din suma forfetara+CASS, din care la punctul 2.1specificati care este suma CASS,iar la punctual 3 diferenta dintre punctul 1 si 2.
Declaratia 200
bellefille
Buna seara.Am nevoie de ajutor in legatura cu completarea Declaratiei 200,pentru venituri obtinute in 2014,pentru din cedarea folosintei bunurilor (cote ... (vezi toată discuția)