avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS deductibil pentru persoane fizice?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS deductibil pentru persoane fizice?

Trebuie sa completez declaratia 200 pentru venituri din chirie si pana acum erau deductibile niste cheltuieli forfetare de 25%(deci cheltuieli nedocumentate). Dupa cum se stie in 2014 s-a platit si CASS. Este acesta deductibil sau intra in cei 25% caz in care forfetarul e mai mic si codul fiscal nu s-a modificat.
Pe D200 apare la deductibile inca un rand : din care CASS . Normal mi se pare ca ar trebui ca suma deductibila sa fie 25% plus CASS . Din moment ce ti se cere sa precizezi o cheltuiala asta nu mai e forfetar, nu? Daca este cineva in tema rog sa ne lamureasca. La ANAF mi s-a spus ca nu conteaza ce completez ca ei tot cum vor calculeaza. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 11:19, 8 Mai 2015
CASS-ul este deductibil
Multumesc pentru raspuns, dar ramane intrebarea : din ce este deductibil? din cheltuielile forfetare sau din venit pentru ca ,dupa cum spuneam, cuantumul admis pana acum la deducere era 25% forfetar iar formularul 200 nu e clar. in explicatiile cum se completeaza nu face vorbire de acest nou rand : din care CASS, doar la celelalte tipuri de venit spune ca se scade.
Cheltuielile deductibile se compun din suma forfetara+CASS, din care la punctul 2.1specificati care este suma CASS,iar la punctual 3 diferenta dintre punctul 1 si 2.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
bellefille, utilizator
Multumesc, asa e logic, sper sa fie tot asa si laANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 200 bellefille bellefille Buna seara.Am nevoie de ajutor in legatura cu completarea Declaratiei 200,pentru venituri obtinute in 2014,pentru din cedarea folosintei bunurilor (cote ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)