avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Bani lasati in magazin pentru plata facturi
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Bani lasati in magazin pentru plata facturi

Buna ziua,
am si eu o curiozitate.
Sediul firmei mele (Intreprindere individuala) este la oras,punctul de lucru (magazin alimentar) la sat.
Eu merg odata la 2-3 zile sa ridic incasarile.
Ce se intampla daca vine un control si imi gaseste vanzarile de pe 2-3 zile intr-un sertar,impreuna cu facturi,chitante,etc. catre furnizori.
Primesc amenda sau cum trebuie procedat cu acesti bani?
Exista vreo lege care sa lamureasca aceasta problema?

Va multumesc pentru raspuns!

Cu respect,
Gilbert Komar
Cel mai recent răspuns: taur36 , utilizator 23:45, 7 Mai 2015
Daca aveti stabilit cu banca de decontare - proprie - plafon de casa in numerar si incasarile nu depasesc acest plafon nu se intampla nimic , daca nu trebue sa ridicat i numerarul si sa-l depuneti - la banca sau oficiul pistal din localitate , facturile nu se platesc in numerar decat daca aveti conventie cu banca ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 70/2015 iongheorghevasile iongheorghevasile In articolele 3 si 4 din legea 70/2015 se fac referiri la INCASARI…. Articolul 3 (1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1) se pot efectua ... (vezi toată discuția)
Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)
Sold casierie intreprindere individuala elena.daniela.popescu elena.daniela.popescu Buna seara, Titularul unei intreprinderi individuale poate dispune de sumele care ramin in casierie la sfirsitul lunii; poate ridica aceste sume doar pe baza ... (vezi toată discuția)