avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer functionar public

Un functionar public incadrat pe o perioada nedeterminata poate cere transfer pe un un post vacant dar perioada determinata(resp 2 ani) ?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 16:31, 8 Mai 2015
transfer la cerere
si dupa cei 2 ani , pot sa revin pe vechiul post sau imi inceteaza raportul de munca?
Transfer la cerere însemnă că salariatul cere să plece la alt loc de muncă.
A nu se confunda cu detașarea.
Nu mai aberati, functiile publice temporar vacante nu se ocupa prin transfer - duh:hammer:

Legea nr. 188/1999 republicată privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 4
(1) Raporturile de serviciu se nasc şi se exercită pe baza actului administrativ de numire, emis în condiţiile legii.
(2) Exercitarea raporturilor de serviciu se realizează pe perioadă nedeterminată.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), funcţiile publice de execuţie temporar vacante pe o perioadă de cel puţin o lună pot fi ocupate pe perioadă determinată, astfel:
a) prin redistribuirea funcţionarilor publici din corpul de rezervă care îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice respective;
b) prin numire pe perioadă determinată, prin concurs în condiţiile legii, în situaţia în care în corpul de rezervă nu există funcţionari publici care să îndeplinească cerinţele specifice pentru a fi redistribuiţi în conformitate cu dispoziţiile prevăzute la lit. a). Persoana numită în aceste condiţii dobândeşte calitatea de funcţionar public numai pe această perioadă şi nu beneficiază la încetarea raportului de serviciu de dreptul de a intra în corpul de rezervă al funcţionarilor publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer ulacramioara ulacramioara Am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati. Se poate ca un functionar public pe perioada determinata sa se transfere in interesul serviciului pe perioada ... (vezi toată discuția)
Functionar public angajat pe perioada determinata alexandra_g alexandra_g Poate fi un functionar public care este angajat pe perioada determinata [u] transferat [/u] pe un alt post vacant (titularul acestui post vacant avand ... (vezi toată discuția)
Redistribuire angajat ContSters203083 ContSters203083 Sunt angajat pe funcţia de referent al unei unitaţi administrativ teritoriale, care In urma aplicarii OUG 63/2010, a fost unul din cei 11 norocoşi ... (vezi toată discuția)