avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cat este legal sa puna statul poprire pe salariul unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cat este legal sa puna statul poprire pe salariul unui om ?

Povestea este mai lunga , cu cativa ani in urma parintii mei si au deschis o firma , a mers cat a mers ...si dupa aceea i au lovit criza si tatal meu a inceput sa faca niste chestii nu prea legale prin firma , ceea ce a dus la o acuzare de evaziune fiscala de destul de multi bani , plus acuzatia de inselaciune ! Firma era pe numele mamei mele , tatal meu fiind administrator ! A inceput un proces destul de lung si o perioada destul de najpa ... Sentinta a urmatoarea : "Admite recursul inculpaţilor, dispune casarea în parte a sentinţei penale atacate în ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepselor aplicate inculpaţilor,, a pedepselor accesorii şi a celor complementare. Dispune suspnedarea sub supraveghere a executării pedepselor de câte 3 ani închisoare aplicate fiecărui inculpat pe durata termenului de încercare de 5 ani. Pe durata termenului de încercare inculpaţii urmează a se supune unor măsuri de supraveghere. Respinge ca nefondat recursul declarat de partea civilă Statul Român prin ANAF"! Vroiam sa stiu si eu cat este legal sa se puna poprire pe salariul ? Eu stiam ca 33% este maxim , acum m am mai documentat unpic si am vazut ca se poate si 50% in caz ca "pana la 1/2 din venitul lunar pentu sumele datorate debitorului cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatii pentru copii " ! Ce inseamna asta ? Va multumesc mult :frantic:
Cel mai recent răspuns: Oana1116 , utilizator 22:02, 8 Mai 2015
sa cum scriti si Dvs:
1/3 din venituri pt executari debite provenite creante diverse
1/2 din venituri pentu sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatii pentru copii (pensie alimentara, etc.)
Asta nu intelegeam ....la ce se refera titlu de obligatie de intretinere ? Daca persoana are un salariu mic si sta in chirie ? Adica , ma refer ca mai are si alte cheltuieli , nu se poate face ceva sa puna proprire mai mica ?
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal- sentinta janedoe45 janedoe45 Solutie: Condamnă pe inculpatul P.I.A. fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de: vătămare corporală prev. de art. 181 alin. 1 Cod ... (vezi toată discuția)
Pedepse accesorii art 71 al. 5 c.pen. vatamanu vasile vatamanu vasile Va rog sa-mi spuneti daca inculpatul CCC condamnat la 2 ani cu suspendare si 4 ani de supraveghere mai are dreptul de a alege si a fi ales????? admis recursul ... (vezi toată discuția)
Instanta a ramas in pronuntare- in cat timp se va pronunta? ruonscalafat ruonscalafat Daca azi este ultimul termen al unui proces penal (recurs la ICCJ) si curtea ramane sa se pronunte, in cat timp se va pronunta? Cum aflu de hotararea pe care ... (vezi toată discuția)