avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plati persoane fizice- plafon 50.000 lei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plati persoane fizice- plafon 50.000 lei

privind enuntul de mai jos, daca doresc sa cumpar o locuinta ca persoana fizica, de la o persoana fizica si ne intelegem sa o platesc in mai multe rate, nu o pot tranzactiona prin plati in numerar ?
ț**Concret, persoanele fizice vor putea incasa bani in numerar de la alte persoane fizice sau vor putea plati in numerar catre alte persoane fizice, in limita unui plafon de 50.000 lei/tranzactie. Aceast plafon va fi valabile pentru urmatoarele tipuri de tranzactii:
• transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi,
• prestarea de servicii,
• acordarea/restituirea de imprumuturi.

Atentie! Incasarile si platile fragmentate in numerar pentru tranzactiile mai mari de 50.000 lei, precum si fragmentarea unei tranzactii mai mari de 50.000 lei vor fi interzise.**

Alte discuții în legătură

Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)
Împrumutul de la o persoană fizică se tranzacționează prin bancă? dacă da, de la ce sumă este obligatorie procedura? OPLA OPLA Buna ziua, am doua întrebări: 1. in cazul când o persoana fizica dorește sa ia un împrumut de la alta persoana fizica suma împrumutată trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil persoana fizica lilicu lilicu Doi investitori imobiliari , persoane fizice inregistrate in scop de TVA vand dupa 09.05 2015 un apartament de 30000euro unei persoane fizice. Se vor emite ... (vezi toată discuția)