avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie lovire si alte violente dupa retragerea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie lovire si alte violente dupa retragerea plangerii

sunt chemat in instanta in calitate de inculpat intr-un dosar cu obiectivul;lovirea sau alte violente,verificarea legalitatii administrarii probalor si a efectuarii actelor de urmarire penala,mentionez faptul ca m-am inpacat cu partea vatamata,acesta depunind i cerere de retragere a plingerii penale,as dori sa stiu de ce mai suntem citati daca persoanarespectiva s-ia retras plangerea
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:17, 10 Mai 2015
Probabil dosarul fusese deja inaintat instantei.
trebuie sa va prezentati cu persoana respectiva sa ia act si instanta
persoana respectiva a depus cererea de retragere a plingerii la dosar, fac precizarea ca dosarul se afla deja la judecatorie,este obligatorie prezenta ambelor parti la data citata,eu neaflindu-ma in tara
Daca aceasta cerere de retragere a plangerii prealabile nu a avut loc pana la trimiterea dosarului in fata instantei, instanta este obligata sa urmeze procedura legala si, cu aceasta ocazie a verificarii legalitatii sesizarii instantei, sa va prezentati personal in fata instantei, sa verificati la dosarul cauzei daca partea vatamata a depus cerere de renuntare la plangere, iar daca nu, sa solicitati partii vatamate sa se prezinte personal in fata instantei si sa precizeze oral ca isi retrage plangerea sau va prezentati ambele parti si declarati ca a intervenit impacarea. ;)
dacă dosarul se afla deja pe rolul instanței, numai instanța poate să ia act de renunțarea la plângerea penală.

Alte discuții în legătură

Impacare intre parti booboo1 booboo1 in cazul in care intre doua parti intr-un proces, care vor sa se impace, pot sa faca lucrul asta si printr-un inscris pe care sa il prezinte in instanta, sau e ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii prealabile dimitriemartian dimitriemartian Sunt parte vatamata, alaturi de alti 2 oameni, intr-un proces pentru lovire si alte violente. In luna iunie am fost convins de avocatul inculpatului sa-mi ... (vezi toată discuția)
Problema la retragerea plangerii prealabile cezarad cezarad Ce se intampla in cazul in care 2 parti dintr-un proces penal, in faza apelului convin sa se impace, sub aspectul faptului ca una dintre parti, respectiv ... (vezi toată discuția)