avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Deplasare in UE in timpul executarii pedepsei cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Deplasare in UE in timpul executarii pedepsei cu suspendare

Speta e urmatoarea: Un prieten, are o condamnare definitiva de 3.6 ani cu suspendarea executarii. Lunar merge si semneaza la tribunal. Pe timpul suspendarii trebuie sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere:
a) sa se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunal
b) sa anunte, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si întoarcerea;
c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;
d) sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.
Intrebarea este urmatoarea: Se poate angaja la o firma din Germania de exemplu ? Sau se poate angaja la o firma din romania care isi desfasoara activitatea in Germania ? Daca da, ce ar trebui sa faca iar daca nu de ce?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
ADRIAN CHELARU, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:04, 12 Mai 2015
Poate numai dacă serviciul de probatiune isi da acordul şi daca se va prezenta de fiecare data cand este chemat sa semneze.In caz contrar incalca conditiile impuse pentru suspendarea executarii, iar beneficiul suspendarii sub supraveghere poate fi revocat.
Ok dar vad ca speta merge la limita Constitutiei raportat la libera circulatie. In sentinta nu scrie ca nu are dreptul sa se angajeze unde vrea si nici ca i se interzice sa paraseasca tara....E clar ca angajatorul nu ii va da lunar 2-3 zile libere sa vina in tara sa semneze nu ?
Persoana respectiva este condamnata si a beneficiat de clementa cand i s-a suspendat executarea pedepsei, acum este in termenul de supraveghere si trebuie sa respecte masurile de supraveghere impuse de instanta, cum sa va ganditi ca i se incalca dreptul la libera circulatie?
In aceasta situatie nu se incalca dreptul la libera circulatie (in ziua de astazi poti ocoli Pamantul de cateva ori in 3 saptamani).
Ca are posibilitatea materiala ,nu trebuie aratata ;ca nu are trebuie aratata .

Sa ia legatura cu cei de la probatiune si vor gasi o solutie.
Problema cu venitul in Romania si semnatul trebuie rezolvata direct cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal traianjan traianjan Condamnă pe inculpatul OLARU CONSTANTIN TRAIAN pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune, prev. de art. 48 C.pen. rap. la art. 244 ... (vezi toată discuția)
Interdictia de a nu parasi teritoriul romaniei rzarectah rzarectah Buna ziua , Apelez la amabilitatea dvs. de a ma lamuri cu un aspect . In urma finalizarii unui dosar penal la judecatoria Valcea mi s-a impus restrictia de ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu acord de recunoaștere Maria1717 Maria1717 Ce înseamnă aceasta sentința? Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal , cu art. 396 alin. ... (vezi toată discuția)