avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... A procedat corect doamna politist?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

A procedat corect doamna politist?

Buna seara,am si eu o problema si o sa incerc sa fiu scurta.Am trait in concubinaj 7 ani cu un barbat,si in urma acestei relatii,in anul 2011 s-a nascut fiica noastra.In august 2013,ne-am despartit iar in vara anului 2014 l-am dat in judecata pt pensie alimentara.Am primit hotararea prin noiembrie si pt ca n-a achitat niciodata nici un leu,la inceputul lunii martie 2015 i-am facut plangere la politie pt abandon de familie.
Si de aici incepe problema.
Luna trecuta am fost chemata sa dau o declaratie si d-na politist m-a intrebat diverse lucruri,printre care si daca stiu ca el a castigat cumva bani in perioada asta.I-am spus ca am mai vorbit ocazional cu sora lui la telefon si stiu de la ea ca a mai castigat cate ceva,dar am specificat clar ca nici ea n-a vazut banii,imi spusese doar ce auzise de la el.In tot acest timp,d-na politist scria si-a pus-o si pe fosta mea cumnata ca martor,desi am insistat de mai multe ori sa n-o faca,pt ca nu voiam s-o pun in situatia de a veni ca martor impotriva fratelui ei.Mi-a zis ca am nevoie,daca se ajunge la proces.In urmatoarele zile a sunat-o si a chemat-o la politie,sa dea si ea declaratie,dar pt ca el a zis ca achita o parte din bani si-si ia angajamentul sa achite si restul intr-un termen stabilit,am cazut de acord ca ea sa nu se mai prezinte.
El n-a achitat,iar d-na de la politie a zis ca-i trimite fostei cumnate citatie,ca-n final sa ma sune fosta cumnata si sa-mi spuna ca s-a trezit cu masina politiei la poarta,ca au claxonat pana au iesit toti vecinii si s-a facut de ras.A venit in oras la politie si ce credeti ca i-a spus d-na de la politie?? ca eu am pus-o martora si daca nu e de acord sa se duca sa ma dea in judecata. I-a aratat declaratia mea,care de fapt nu era decat semnata de mine si nici nu am avut timp s-o citesc pt ca era f grabita,o tot suna cineva sa plece.
Fosta mea cumnata mi-a zis ca a dat si ea o declaratie,dar a scris-o cu mana ei,e corect asa ceva? Si e vina mea ca in loc sa i se trimita citatie,au venit la poarta?
Daca fosta mea cumnata,ma da in judecata,ce sanse are sa castige?
Si ce ar fi bine sa fac eu acum? Nu mi se pare corect ce-a facut d-na politist,ma asteptam sa fie impartiala,nu sa-mi spuna mie una si cumnatei alta,dar doresc si opinii avizate
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
rodica_rdc, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabrielaandrei , utilizator 14:18, 27 Mai 2015
Nu va poate da in judecata pt ca a venit politia la poarta.
Daca dvs in declaratia data la politie nu ati consemnat ca solicitati audierea sorei concubinului dvs,aceasta nu poate sa probeze culpa dvs in actiunea de audiere la politie
Nu vad unde era problema si daca ati fi solicitat sa o audieze. Nu exista motiv de judecata, atata doar ca stricati relatia cu femeia.
Problema e ca nu stiu cum a scris dansa in declaratie,mie mi-a dat doar s-o semnez,pt ca se grabea sa plece.
Si nu stiu cata incredere sa mai am in aceasta doamna,ca se va ocupa corect si impartial de plangerea mea,atata timp cat mie imi spune ceva si fostei cumnate,altceva
In primul rand, ca reclamanta/parte vatamata puteti face cerere de consultare a dosarului penal ba chiar si sa obtineti copii de la toate actele care va intereseaza. Apoi, daca vreti sa va sustineti pctul de vedere iterat, putei face politistei plangere de abuz in serviciu (PENAL). Trebuie insa sa aveti in vedere ca f rar e initiativa politistilor si, in majoritatea cazurilor, ei sunt tinuti sa respecte cerintele procurorului de caz. Daca la plangerea dvoastra de abuz in serviciu, politista se va disculpa prin dispunerea de catre procuror, nimeni nu va fi pedepsit.

Alte discuții în legătură

Intrebare nicebebe nicebebe Cum pot afla daca unei persoane i s-a intocmit dosar penal de catre politie? Imi sunt atat de neclare etapele care sunt de la depunerea unei plangeri de furt ... (vezi toată discuția)
Plangere penala tootsy88 tootsy88 Am fost citata ca invinuita intr-o plangere penala iar intrebarea mea este urmatoarea: De ce citatia mi-a adus-o la usa, fix persoana care ancheteaza cazul ... (vezi toată discuția)
Acuzat de agresiune fizica Radu Palu Radu Palu Am avut acum cateva luni o altercatie cu sora mea in cursul careia ea m-a provocat si i-am tras vreo doua palme. Ceea ce mi-a parut rau deja atunci pe loc. ... (vezi toată discuția)