avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Gratuitate taxa succesiune conf HG 294/06.05.2015
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Gratuitate taxa succesiune conf HG 294/06.05.2015

Buna ziua.
Conf. HG 294/06.05.2015 (pct 7, lit a din anexa), dezbaterile succesorale neefectuate, beneficiza de gratuitate la plata taxelor notariale?
Daca raspunsul este afirmativ, cum se procedeaza? Notarii nu stiu sa ma lamureasca.
Daca efectuam dezbaterea luna aceasta si achitam aceste taxe, le putem recupera, avand in vedere ca aceasta hotarare a intrat in vigoare pe 06.05.2015?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ionica_Geamanu , utilizator 15:37, 30 Iunie 2015
AVOCATNET.RO:
"Legea nr. 150/2015 pentru modificarea si completarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, 459 din 25 iunie 2015.

•Pana la 31 decembrie 2016, la nivelul fiecarei circumscriptii judecatoresti se va constitui si va functiona cel putin un birou de cadastru si publicitate imobiliara sau, dupa caz, un birou de relatii cu publicul.
•Plata onorariilor si tarifelor in vederea eliberarii, de catre notarii publici, a certificatului pentru inscrierea in cartea funciara a posesorului ca proprietar si a certificatelor de mostenitor, certificate intocmite cu privire la imobile ce au facut obiectul inregistrarii sistematice, se face de catre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara. De asemenea, tot Agentia plateste certificatele de mostenitor.
•In cadrul Programului national de cadastru si carte funciara -- prin care se vor inregistra gratuit imobilele in sistemul integrat de cadastru si carte funciara, se va realiza planul cadastral al imobilelor si se vor deschide cartile funciare la nivelul tuturor unitatilor administrativ-teritoriale --, notarii publici elibereaza certificatele de mostenitor pentru succesiunile nedezbatute, respectiv certificatele de inscriere a posesorului ca proprietar, la cererea persoanelor interesate.
•Termen de intrare in vigoare: 28 iunie."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntabulare casa daniela.ilea daniela.ilea Am o casa nou construita si doresc sa o intabulez .Am inteles ca a aparut un act normativ publicat in Monitorul Oficial din 6 mai 2015 in urma careia sa vor ... (vezi toată discuția)
Nelamurire hg nr. 294/2015, dezbateri de succesiune gratuite? Swamera Swamera Buna ziua, imi puteti spune va rog (mai pe intelesul tuturor) care sunt gratuitatile la care se face referire in Hotararea de Guvern nr.294/2015 privind ... (vezi toată discuția)
Intabularea-gratuita-a-terenurilor toma st toma st Am gasit acest anunt, publicat intr-un ziar ... (vezi toată discuția)