avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum pot scapa de telefoanele \\"publicitare\\"
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum pot scapa de telefoanele "publicitare"

Buna seara

Deoarece, prin prisma meseriei, am avut ghinionul de a-mi da numarul de telefon unor institutii publice (MF, ONRC, etc.), iar datele obtinute de aceste institutii nu au nicio treaba cu legea protectiei datelor personale (c'asa-i legea pe la noi), sunt stresata aproape zilnic de diversi necunoscuti care se inghesuie sa-mi faca oferte cat mai tentante fara de care firme care au murit acum niste ani nu ar mai putea supravietui, sa ma faca sa investesc in fonduri care sa asigure batraneti linistite la trei generatii de acum incolo (chiar daca as avea banii nu as fi atat de idioata sa investesc printr-o firma pe care o "cunosc" de la un telefon, dar se pare ca indivizii nu gandesc asa...), sa-mi schimb reteaua de telefonie mobila deoarece la ei am niste beneficii de nici nu visez... Sunt extraordinari de insistenti si persistenti (de la firma de telefonie mobila am fost sunata de 4 ori intr-o saptamana de patru persoane diferite) si au "solutii" pentru toate argumentele.
Nu vreau sa-mi schimb numarul de telefon pentru ca-l am de niste ani buni si nici nu mi se pare o solutie corecta, dar poate ma poate ajuta cineva cu o solutie sau un sfat prin care sa scap de acesti "hartuitori".
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:48, 12 Mai 2015
De cate ori va suna astfel de \"inoportuni\", spuneti-le ca sunt inregistrati si ca sunt in culpa fata de legislatia privind spamul (publicitate nedorita).
Deasemenea, faceti o lista cu astfel de numere de telefon si comunicati-o companiei de telefoane ce va sigura serviciul, solicitand blocarea lor ca fiind spammeri.
Spammerii:
- vânzătorii unor produse sau servicii (dintre care unele sunt ilicite): viagra, jocuri piramidale pe bani, tigări etc;
- vânzătorii de produse informatice la pret preferential, dar cu licentă ilegală, cel mai probabil piratată;
- persoanele care practică un tip de spam în crestere, constând în vânzarea unor produse de lux (călătorii, servicii hoteliere etc);
- cei care, prin manopere frauduloase, urmăresc să obtină datele bancare ale utilizatorilor naivi;
- persoanele care testează posibile adrese e-mail, pentru a le verifica valabilitatea, pentru ca ulterior să le vândă altor spammeri din categoriile mentionate.
Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic, Art. 6 - comunicari comerciale - se considera SPAM trimiterea de oferte nesolicitate.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicitate nesolicitata - cum scap de ea? darian72 darian72 Primesc zilnic zeci de mesaje publicitare pe adresa de email. As dori sa nu mai primesc aceste mesaje. Daca ma inregistrez intr-un registru gen \\\\" no call ... (vezi toată discuția)
Cum trimit emailuri fara sa fiu spammer BaStan BaStan Buna ziua,ma numesc Bogdan.De curand am realizat un site mai exact [EDITAT] in care prezint cum se poate realiza /castiga bani pe internet.In lista mea de ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)