Buna ziua. Am oferit cuiva o suma de bani pentru a-mi inlesni angajarea in cadrul unui serviciu de stat. In ideea ca aceasta persoana ma va ajuta cu angajarea i-am oferit si copii dupa actele personale (certificat de nastere, diploma de bacalaureat, cazier in original, etc.). Aceasta persoana nu a rezolvat nimic si nu stiu daca mai am posibilitatea sa mai recuperez ceva din banii pe care i-am dat. Ce pot face in acest caz? Mentionez ca am niste inregistrari telefonice.
Duceti-va la Parchet si faceti un denunt, depunand si probele ce le aveti.
Veti beneficia probabil de clementa procurorilor, in limita legii penale in vigoare
Nu am decat niste inregistrari telefonice, nu detin si acte pentru banii pe care i-am dat. Nu stiu daca ar fii binevenit sa merg si la politie sa declar faptul ca am dat acele copii dupa acte. Poate sa le declar pierdute, pentru ca nu vreau sa ma trezesc in viitor ca am cine stie ce credit sau nu mai stiu eu ce.
Inca o problema in acest caz este ca aceasta persoana care a vrut sa ma ajute a folosit si numele unui anume procuror de pe la ICCJ.