avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit franci elvetieni. Accept sau nu reconversia in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit franci elvetieni. Accept sau nu reconversia in lei?

Buna. Am un credit in franci luat in 2007. atunci era in jur de 500 milioane vechi. Odata cu cresterea francului rata de 280 a crescut la 800. Acum prin preluarea volksbankului de catre transilvania ni s-a facut o oferta prin care rata se micsoreaza la 500 de la 800 (ni se returneaza-prin scaderea din sold comisionul de risc si se dimineuaza cu 23% creditul ramas). Dobanda va fi 1,47 in functie de robor (variabila) si 3% fixa a bancii. Ce spuneti sa accept sau nu oferta bancii?
Indiferent de eventualul raspuns, tot il veti injura pe cel ce va raspunde intrebarii Dvs.
Mai bine studiati bine problema (pe net gasiti informatii, opinii, inclusiv o casa de avocatura cu site propriu specializata in Volksbank), comparati diverse scenarii si luati decizia singur.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Orice parere e binevenita; nu stiu firma de care spuneti, pe net specializata in volksbank. Eu tot citesc dar nefiind in domeniu nu inteleg mare lucru. Nu voi acuza pe nimeni ulterior :-), daca cineva, preferabil care se stie in domeniu, imi da un sfat, indiferent care e asta. e greu sa decizi ca profan in ceva ce nu intelegi
Comparati ce aveti acum, daca ramaneti in CHF, cu ce va ofera banca, si cu ce v-ar oferi alta banca in cazul in care ati refinanta creditul care il aveti (acum, inainte de acceptarea ofertei) pe alte conditii. Si decideti dvs.
Ce intrebati de fapt, daca sa acceptati ca in loc de 800 sa acceptati sa platiti 500?
Cititi bine oferta si daca nu intelegeti ce cititi, mergeti si consultati un specialist.
Oferta pe care a lansat-o B. Transilvania mi se pare ca reprezinta o solutie buna si corecta pentru cei cu credite in CHF. Practic, fiecare suporta o parte din cresterea ratei datorita evolutiei CHF.


Alte discuții în legătură

Oferta otp conversie chf in ron mariuspopescuro mariuspopescuro Buna ziua, Sunt un client \"fericit\" al OTP Bank cu doua credite in CHF ( unul imobiliar si unul de nevoi personale cu ipoteca de rang 2). OTP a venit ... (vezi toată discuția)
Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)