avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare aditional

Cum se inregistreaza un act aditional de prelungire durata cim in Revisal.
Data incheierii trebuie sa coincida cu data la care il inregistrez in Revisal sau de cand l-am incheiat am 20 zile lucratoare sa il inregistrez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 15 Mai 2015
Daca va referiti la un CIM per. determinata, acesta se prelungeste inainte cu cel putin o zi inainte de expirare; eu asa procedez.
Pentru ca altfel ar fi trebuit sa anuntati incetarea CIM ... Eu asa am procedat ...
Un act aditional produce o modificare la un contract existent. Inregistrarea actului aditional in Revisal se face conform:
HG 500/2011 Art. 4 alin 2- Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)–g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora.


Prin urmare, durata contractului de munca temporara sau determinata se poate opera in Revisal in termen de 20 lucratoare de la data aparitiei modificarii. Daca de la care produce efecte modificarea este data la care contractul expira.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
Alina Tomescu, Consultant resurse umane
Ma intereseaza data daca incheierii actului aditional trebuie sa fie cea in care transmit eu Revisalul?sau il pot incheia astazi si sa transmit revisalul in 19 zile lucratoare?
EXEMPLU

ACT ADITIONAL NR. .............

La contractul individual de munca incheiat si inregistrat sub nr. ...................
in registrul general de evidenta a salariatilor


Incheiat astazi,.....................................intre;
Angajator – persoana juridica / fizica ........................
si
salariat - ............................

Data de la "I=incheiat astazi" trebuie sa fie ziua in care transmit eu revisalul?
AlinaCraciun10 a scris:

.....
Prin urmare, durata contractului de munca temporara sau determinata se poate opera in Revisal in termen de 20 lucratoare de la data aparitiei modificarii. Daca de la care produce efecte modificarea este data la care contractul expira.


Legea citata de dvs prevede alt termen : 19 zile lucratoare


@ RuxandraLarisa

Data incheierii actului poate fi anterioara sau cel mult identica cu data transmiterii REVISAL-ului.

Actul aditional il puteti incheia stazi si il transmiteti in revisal in termen de 19 zile lucratoare de la data care se moreste modificarea, asa cum am mentionat in mesajul anterior.

Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent..... prelungire contract pe revisal nou cioc natalia cioc natalia Buna ziua, va rog mult de tot un raspuns cat mai urgent: Maine, 04.10.2011 imi expira un contract la salariatul X, iar legal, azi, 03.10.2011 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract pe perioada determinata i.mircea i.mircea Buna ziua, Avem un angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni, acum pe 9 iulie ii expira perioada, insa administratorul doreste prelungirea ... (vezi toată discuția)
Urgent - cim perioada determinata care expira duminica cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog mult de tot sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am un cim care expira duminica, si doresc sa-i fac prelungire. Cum se opereaza in ... (vezi toată discuția)