avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit teren agricol extravilan.Penalitati
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit teren agricol extravilan.Penalitati

Am fost instiintat de catre primarie ca am de platit o suma apreciabila reprezentand impozitul si penalitatile din 2007 pana in prezent pentru un titlu de proprietate valabil pentru patru hectare de teren agricol situat in extravilanul comunei.Pe titlu de proprietate sunt trecuti patru mostenitori.Unul din mostenitori si-a platit an de an darile pentru un hectar cat reprezinta partea sa,ceilalti neplatind nimic din 2007 pana in prezent.Cand m-am prezentat sa clarific situatia mi s-a spus ca trebuie sa platesc din 2007 si nu pe ultimii cinci ani cum este exemplificat in codul de procedura fiscala articol 91 deoarece o persoana a platit anual partea sa.As dori sa stiu daca este corect cum a procedat functionarul primariei.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:29, 16 Noiembrie 2023
Avand in vedere ca nu s-a facut iesirea din indiviziune iar impozitul se aplica proprietatii, cred ca Primaria are dreptate.

Astept si alte opinii.
Se pare ca plata impozitului este o suma unica, deci nu divizata pe mostenitori, atata vreme cat nu s-a facut indiviziunea. Pentur Primarie exista un orprietar unic, chiar daca e decedat. Tot pentru Primarie, cata vreme s-a facut o rcunoastere de datorie, prin plata, s-a intrerupt prescriptia fiscala.
Interesanta speta... se rezolva intre mostenitorii de buna si de rea-credinta...
Prin plata anuala a unei fractii de impozit,s-a intrerupt termenul de prescriptie si s-a reluat un nou termen
Ati precizat 4 mostenitori...rezulta ca este de dezbatut o masa succesorala a unui proprietar unic-decedat,respectiv un singur rol fiscal
Primaria are in vedere ca pentru un rol fiscal,anual s-a achitat o cota parte de impozit-deci ruda/tert au achitat in numele titularului de rol fiscal o cota parte de impozit
Angajatul primariei are perfecta dreptate-are in evidenta un rol fiscal pentru care se achita o cota parte de impozit
Si eu cred ca primaria are dreptate pentru ca plata facuta de un mostenitor a intrerupr prescriptia fiscala de 5 ani.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Rol agricol pentru teren indiviziun? mariapopescu mariapopescu Terenul in indiviziune este trecut doar in rolul unuia dintr cei doi comostenitori,mentionati pe titlul de proprietate.Asa este procedura sau trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Salutare! recent am mostenit o anumita suprafata de teren extravilan, ... AlexTP AlexTP Salutare! Recent am mostenit o anumita suprafata de teren extravilan, totul a fost in regula, suprafetele au fost intabulate pe numele nostru, insa problema a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara partaj cyan cyan 1. este posibila vanzarea unei cote-parti dintr-un teren agricol de pe un titlu de proprietate unde sunt mai multi proprietari fara iesire din indiviziune? ... (vezi toată discuția)