avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare

Este bine ca pe un contract de vanzare cumparare sa fie trecut pretul in LEI si in realitate sa fie achitat echivalent in EURO?
Cel mai recent răspuns: INDEMNIZATIECC , utilizator 14:06, 18 Mai 2015
In contract se trece pretul in lei deoarece taxele notariale se platesc in moneda nationala. .

Daca se plateste in EUR atunci se trece echivalent in LEI la cursul BNR.
Multumesc pentru raspuns. Dar CE SE INTAMPLA DACA IN contractul de vanzare cumparare au fost trecuti LEI (fara a fi mentionat echivalentul a .... EUR) si in realitate s-a achitat EURO?
Nu se intampla nimic!:)
Important este ca in contract sa fie trecuta in primul rand moneda nationala.

Vanzatorul poate avea optiunea sa primeasca echivalentul in lei in orice moneda doreste, lei moldovenesti, dolari, franci elvetieni, ruble, yeni, etc.
Cum s-a facut descarcarea de plata?
CU NUMERAR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cumparari imobil persoane fizice iuliajulia iuliajulia Sunt plecate din tara de cateva decenii, si as dori precizari in legatura cu pasii legali la achizitia unui imobil ca persoana fizica: cum exact se face plata ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetieni madi33 madi33 In anul 2007 prietenul meu a luat un credit de nevoi personale (fara girant) in valoare de 20000 franci.Credit acordat in franci dar la ghiseu cand a fost sa ... (vezi toată discuția)
Facturile in euro, legal sau ilegal? steaua581 steaua581 buna ziua, am o nelamurire din punct de vedere juridic de ce la noi in Romania facturile sunt echivalate cu Euro? si de ce nu cu franci elvetieni sau USD? ... (vezi toată discuția)