avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere credit restant
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere credit restant

buna ziua, as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu raspuns la urmatoarele: in 2006 am cumparat in rate o masina de spalat si inca ceva in valoare totala de aproximativ 1700 lei, cu buletinul, fara garantii, de la altex. la cateva zile masina de spalat s-a defectat si a fost reparata de cei de la service, la scurt timp aceiasi problema si iar a fost reparata. a mai mers putin si iar s-a defectat insa a treia oara nu a mai venit nimeni sa o repare. nu au vrut nici sa mi-o schimbe si nici s-o repare motivand ca dureaza pana se fac anumite acte. vazand ca nu mai primesc niciun raspuns nu am mai platit rata. am platit ratele pana in septembrie 2007, aproximativ 600 lei din credit. timp de 7 ani nu am primit nicio notificare, absolut nimic pana anul trecut cand mi s-a trimis de la kruk ca am de plata 4600 lei. m-au sunat de mai multe ori dar nu am ajuns la o intelegere pt ca nu au vrut sa scada din suma respectiva de 4600 lei. acum cateva zile am primit de la un birou executoresc o instiintare de executare silita. intrebarile mele sunt: am vvreo sansa sa se prescrie creditul daca au trecut 7 ani? daca am depus contestatie la executare se mai poate pune poprire pe pensia de boala(acesta e singurul venit) chiar daca procesul urmeaza/este pe rol? va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
ioana-03, utilizator
va multumesc mult de tot pentru timpul acordat!
Mi-e teama că sunt și consultanți cu studii juridice, mai ales avocați, care dau răspunsuri parțial eronate, dar cu bună-credință.

Dacă titlul executoriu este un contract de credit, cu plata prețului în rate, fiecare rată are un termen separat de prescripție, de 3 ani, care curge de la scadența plății. Un termen unic de prescripție avem doar dacă s-a declarat scadența anticipată.
De asemenea, avănd în vedere faptul că termenul de prescripție a început să curgă acum 7 ani, deci în 2008, pentru prescripție veți invoca art. 3 din decretul167/1958.

Succes!
va multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita rami00 rami00 In noiembrie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la Bancpost in valoare de 3600 euro din care am platit ratele pana in iunie 2011, creditul era ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc ContSters347381 ContSters347381 Buna ziua...Tatal meu a facut in 2007 un abonament la o firma de telefonie mobile. A achitat 1 an si jumatate si cand i-a venit factura 1100 lei nu a mai ... (vezi toată discuția)