daniela vorovenci a scris:
Din pacate nu se poate ridica proprirea si cesiunea nu se poate inregistra acum , termenul fiind depasit....
Inteleg ca nu se poate ridica poprirea, insa despre ce termen e vorba? Facand abstractie de poprire, nu cred ca exista niciun termen de inregistrare, saptamana trecuta am inregistrat o cesiune pt o alt SRL facuta in 2005. Cu amenda, e adevarat (2000 lei), insa asociatii au fost in culmea fericirii ca s-a putut B-).
Totusi, cum ramane cu inadmisibilitatea popririi partilor sociale pentru o societate in functiune, in virtutea art. 66 Legea 31/1990 ?
Am gasit si o speta in care CAp sustine ca:
" Dispozitiile art. 66 din Legea nr. 31/1990 nu lasa loc de interpretare , fiind clare în legatura cu obiectul popririi . Pe durata societatii , creditorii asociatului pot sa-si exercite drepturile lor numai asupra partii din beneficii cuvenite asociatului dupa bilantul contabil , iar dupa dizolvarea societatii , asupra partii ce s-ar cuveni dupa lichidare.
Deci, poprirea se poate înfiinta asupra partilor ce s-ar cuveni asociatilor prin lichidare
si nu asupra partilor sociale pe care acestia le detin în societate".