avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot intra in somaj din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot intra in somaj din concediu crestere copil

sotia mea doreste sa intre in somaj deoarece firma unde a lucrat inainte si suspendat activitatea pana in luna mai 2017.am fost la somaj si mi-au cerut o adeverinta cu cele 12 luni lucrate inaintea intrarii in concediu crestere copil.problema e ca ea are contractul suspendat si nu pot gasi pe nimeni de la firma sa completeze adeverinta si sa ii inceteze contractul.va rog sa imi spuneti ce am mai putea face.
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
robertferenczik, utilizator
Cel mai recent răspuns: robertferenczik , utilizator 20:13, 19 Mai 2015
si daca nu reusim cu somajul,s-ar putea angaja in alta parte cu contractul suspendat la aceasta firma ?
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, se poate angaja la un alt angajator , chiar daca are c.i.m. suspendat la un alt angajator.

si pt ca pierde somajul din cauza acestei firme,as putea sa-i dau in judecata pt treaba asta si sa cer niste daune?
Da, ii puteti actiona in instanta si sa solicitati obligarea ei la plata unor daune.
multumesc frumos pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara ! o persoana care lucreaza cu jumatate de norma (4 ore).dupa cat timp are dreptul la somaj? va multumesc ! (vezi toată discuția)
Referitor indemnizatia de somaj calinI calinI Buna am o intrebare referitoare la indemnizatia de somaj daca am dreptul am fost in somaj in anul2013 din mai pana in ianuare2014 dupa care am fost angajat 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj cristanciu cristanciu Am lucrat 30 ani la o firma privata,de unde am plecat pe 10 mai prin acordul partilor. Pe 20 mai m-am angajat la o alta firma pana pe 30 iunie,cand mi s-a ... (vezi toată discuția)