In 2012 am inregistrat la primaria locala un Mercedes Sprinter proprietate personala.
In momentul in care am solicitat sa mi se calculeze impozitul anual, functionara primariei mi l-a calculat gresit, in loc sa platesc 420 lei cat e normal pt o autoutilitara de marfa, m-a pus sa platesc ceva peste 2000 lei, inscriindu-mi masina (de 2685 cmc) la turisme!
Eu...ca un bun roman am achitat suma, apoi dupa ce m-am informat intamplator ca este o mare gafa a functionarului, m-am dus si i-am cerut explicatii.
Si-a recunoscut greseala din prima clipa, dar mi-a spus ca nu poate sa imi dea diferenta de bani inapoi si sa ramana banii pt impozit pt anii urmatori (aprox un cincinal)
Ca un bun roman am acceptat-o si pe asta, practic am creditat primaria cu peste 1500 lei.
Intre timp mi-am schimbat domiciliul stabil, apoi am avut un accident de circulatie cu masina buclucasa, am facut recarosare si cand m-am prezentat la serviciul circulatie pt modificarea certificatului de inmatriculare, reprezentantul primariei de la noul domiciliu, mi-a inregistrat fiscal masina la noul domiciliu.
Eu mai aveam aprox. 400 roni ramasi la primaria unde eram creditor, m-am prezentat din nou la primarie, solicitand sa mi se restituie acesti bani, avand in vedere ca eu nu am acolo alte proprietati pt care ar urma sa trebuiasca sa platesc impozite in anii ce urmeaza si ei sa ii scada din cei 400.
Intre timp eu m-am informat cat de cat si am aflat ca normal si legal ar fi sa imi dea banii inapoi.
Intrebarea mea este, este legal sa imi dea banii inapoi, sau raman pagubas ca de la Caritas pt greseala functionarului public?
Daca este legal sa primesc banii inapoi, coform carei legi s-ar putea intampla acest lucru?
Cu mult respect
Va multumesc anticipat
Impozit auto
Korg69
Buna,am si eu o nelamurire,conf incadrarii si stabilirii cotei de impozit aferente unui auto de 2600cmc ar trebui sa platesc 936 lei,dar faptul ca locuiesc in ... (vezi toată discuția)