Buna ziua!
Am si eu o mare, mare problema.. Va rog frumos, ajutati-ma cu niste sfaturi,,,pt ca sunt lucruri care ma depasesc..
In anul 2000, matusa X a divortat, iar banii care ii reveneau in urma impartirii bunurilor, respectiv 5000 dolari , i-a dat mamei mele, care era nevoita sa plece in Italia. Matusa X s-a mutat cu chirie, mama mea fiind cea care-i platea chiria. Intelegerea a fost ca, dupa o anumita perioada, mama sa o ajute pe matusa X sa-si cumpere o noua locuinta.
Mamei nu i-a fost bine deloc in Italia, acei 5000 dolari nu i-a putut strange, dar i-a platit in continuare chiria.
Anii au trecut, preturile apartamentelor au crescut extraordinar de mult, iar intr-un final, in 2007, mama s-a hotarat sa faca un credit ipotecar pt matusa X, asa cum ii promisese. Dar problema era alta: pretul unui apartament ajungea la 60 mii euro!!!!
S-au inteles ca mama sa faca credit pt 45 mii euro, iar restul sa-i puna matusa X. Dar matusa s-a sfatuit si a vrut ca mama sa semneze o hartie prin care sa specifice faptul ca are sa-i plateasca matusii X 40 mii euro. (lucru care era complet neadevarat.........nici daca acei 5000 dolari ii inapoia cu dobanda, nu platea 40 mii euro).
Iar mama a semnat acel act, gandindu-se ca asa va fi bine...S-a gandit ffff prost....
Au facut creditul ipotecar la BCR, dobanda fixa in primul an (6%- rata lunara ajungea la 500 euro), apoi variabila (12% este in prezent, rata crescand la 540 euro).
Dar...pe parcurs...mama s-a imbolnavit...e cu psihicul la pamant....
Noi ne intrebam: ce putem face? ce solutii exista in asemenea situatie? poate vinde apartamentul si apoi sa-i dea diferenta de banii matusii X? daca mama nu mai plateste si matusa X o da in judecata, ce sanse de castig are mama? e posibil sa plateasca copiii datoriile parintilor?
Va rog mult de tot, luminati-ma!
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns:
alinaion82 , utilizator
13:55, 30 Iunie 2009