avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj in conditiile in care ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj in conditiile in care societatea pentru care lucram a inchis domeniul de activitate?

Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea.Pot beneficia de somaj si in ce conditii in masra in care pe perioada suspendarii mele pentru concediu crestere copil angajatorul a inchis ramura de activitate in care lucram desi societatea in sine continua sa functioneze.Trebuie sa ma intorc la locul de munca ocupand o alta functie in cadrul societatii la implinirea varstei de 2 ani a fiului meu sau pot slicita somaj fara sa ma intorc la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: ralucagaina78 , utilizator 16:35, 19 Mai 2015
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Timp de 6 luni nu puteti fi concediata.
- Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va poate oferi un alt loc de munca in conditii echivalente cu cel din CIM.
- Daca nu are un astfel de loc de munca sau daca dvs. nu il acceptati atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

va multumesc!
cererea pot sa o inmanez angajatorului sau trebuie trimisa prin posta cu confirmare de primire?
1. Indiferent cum procedati cererea trebuie sa ajunga la angajator.

2. - Daca o depuneti direct la sediu societatii sa nu uitati sa luati numar de inregistrare.
- Daca o puneti prin posta, cu confirmare de primire, sa pastrati recipisa de la posta.
Cred ca am s-o trimit prin posta deoarece este posibil sa-i fie inmanata si pe baza ''increderii'' sa nu primesc numar de inregistrare. mi-ati raspuns cu promptitudine si amabilitate la nelamuririle pe care le-am avut VA MULTUMESC si va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj becca becca Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil pana la 2 ani andravlad andravlad buna ziua, problema mea este urmatoarea: in 2011 am optat pentru un concediu de maternitate de 2 ani. societatea la care eram angajata in anul mentionat, ... (vezi toată discuția)
Se poate intra din concediul de crestere copil pana la 3 ani in somaj lary_mary85 lary_mary85 sunt in concediu de ingrijire copil pala la 3 ani si luna aceasta trebuie sa incep munca dar nu vreau sa ma intorc inca si doresc sa stiu daca pot intra ... (vezi toată discuția)