avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri autorizatie traducator pe baza de flotant?
Discuție deschisă în Traduceri

autorizatie traducator pe baza de flotant?

Buna ziua,
As vrea sa solicit autorizarea ca traducător şi interpret. Momentan stau la Oradea cu viza de flotant insa domiciliul meu stabil este in judetul Salaj. Eu as vrea sa fiu inregistrat ca traducator in judetul Bihor.
1. In cererea adresata domnului ministru al justitiei trebuie sa figureze neaparat domiciliul sau poate fi si adresa de flotant?
2. Pot sa ma inregistrez pe baza flotantului in jud. Bihor sau va trebui sa ma inregistrez in judetul unde am domiciliul stabil?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: baczo , utilizator 15:35, 20 Mai 2015
[ link extern ]
Personal nu am vazut sa scrie de resedinta ci doar de domiciliu, deci...
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
Justitiarul711, utilizator
Multumesc, da, de aceea am intrebat si eu. Ca dupa autorizatie voi fi obligat să răspund la solicitările organelor judiciare "în caz contrar putând fi sancţionat cu amendă judiciară." Dar daca eu voi fi inregistrat in Salaj dar de fapt stau in alt judet, ce se va intampla in cazul unei solicitari? Ca nu pot refuza tot timpul.
Solicitati autorizarea in localitatea de domiciliu apoi, in loc sa va inregistrati la Tribunalul din localitatea de domiciliu, mergeti la departamentul specific si aratati ca locuiti in alt judet unde, veti merge sa va inregistrati.
Tribunalul din localitatea de domiciliu nu va poate inregistra in Registrul Traducatorilor locali daca locuiti in alt judet mai ales ca puteti sa dovediti acest lucru prin viza de flotant.
Va veti inregistra la Tribunalul din judetul unde locuiti efectiv si de asemenea tot acolo va veti declara activitatea, la administratia financiara locala.
L.C.
Multumesc frumos pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare traducator autorizat haller haller Buna ziua. As vrea si eu sa stiu la care Administratie financiara trebuie sa depun ma inregistrez daca am domiciliul in judetul Olt si viza de flotant pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu ->efecte asupra procesului judiciar carlitosbest carlitosbest Am doua intrebari: 1. Daca cand a fost introdusa actiunea aveam un domiciliu (actiunea s-a introdus la instanta de pe raza domiciuliului cu viza de flotant) ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume dupa divort bbirina bbirina Buna ziua. In urma divortului din 2012 am ramas cu numele si adresa fostului sot, chiar daca m-am mutat in alt judet si ar fi trebuit sa-mi reiau numele de ... (vezi toată discuția)