Buna ziua,
As vrea sa solicit autorizarea ca traducător şi interpret. Momentan stau la Oradea cu viza de flotant insa domiciliul meu stabil este in judetul Salaj. Eu as vrea sa fiu inregistrat ca traducator in judetul Bihor.
1. In cererea adresata domnului ministru al justitiei trebuie sa figureze neaparat domiciliul sau poate fi si adresa de flotant?
2. Pot sa ma inregistrez pe baza flotantului in jud. Bihor sau va trebui sa ma inregistrez in judetul unde am domiciliul stabil?
Multumesc, da, de aceea am intrebat si eu. Ca dupa autorizatie voi fi obligat să răspund la solicitările organelor judiciare "în caz contrar putând fi sancţionat cu amendă judiciară." Dar daca eu voi fi inregistrat in Salaj dar de fapt stau in alt judet, ce se va intampla in cazul unei solicitari? Ca nu pot refuza tot timpul.
Solicitati autorizarea in localitatea de domiciliu apoi, in loc sa va inregistrati la Tribunalul din localitatea de domiciliu, mergeti la departamentul specific si aratati ca locuiti in alt judet unde, veti merge sa va inregistrati.
Tribunalul din localitatea de domiciliu nu va poate inregistra in Registrul Traducatorilor locali daca locuiti in alt judet mai ales ca puteti sa dovediti acest lucru prin viza de flotant.
Va veti inregistra la Tribunalul din judetul unde locuiti efectiv si de asemenea tot acolo va veti declara activitatea, la administratia financiara locala.
L.C.