Buna ziua,
Am si eu o problema, un salariat care se afla in concediu medical pana in 27.05.2015, iar in 18.05.2015 i-a venit decizia de pensionare
Intrebarea mea este cu ce data ii incetez contractul de munca, cu data deciziei s-au cu data in care inceteaza concediu medica?
Daca este cu data deciziei ce fac cu concediu medical?
Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 104
(1) In sistemul public de pensii, pensiile se cuvin de la data indeplinirii conditiilor prevazute de prezenta lege, in functie de categoria de pensie solicitata.
(2) Pensiile se stabilesc prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, dupa caz, emisa in conditiile prevazute de prezenta lege, si se acorda de la data inregistrarii cererii.
(3) In functie de elementele specifice fiecarei categorii de pensie, pensiile se acorda si de la o alta data, dupa cum urmeaza:
a) de la data incetarii platii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca sau, dupa caz, de la data incetarii calitatii de asigurat, cu exceptia asiguratilor prevazuti la art. 6 alin. (2), daca cererea a fost inregistrata in termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale asupra capacitatii de munca, in situatia pensiei de invaliditate acordate persoanei care, la data emiterii deciziei medicale, are calitatea de asigurat;
...
Despre ce pensie este vorba , gradul I , II sau III ?
Incetarea raportului de munca este o incetare de drept in cazul pensionarii (art.56 C.mun.), prin urmare, in functie de gradul de invaliditate atunci se poate decide data incetarii c.i.m.