avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare ansvsa magazin alimentar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare ansvsa magazin alimentar

Buna ziua,
Va rog in masura in care puteti sa ma ajutati cu urmatoarea problema: as dori ca intr-un magazin ce vinde produse alimentare(ambalate si vrac) si nealimentare, respectiv un magazin clasic de cartier ce functioneaza sub codurile caen 4711 si 4719, sa comercializez si 2 sortimente de vin vrac (respectiv ambalat initial in bag-in-box de 20l cu robinet, din care voi vinde la litru in pet-uri de unica folosinta); mentionez ca magazinul vinde si alte produse alimentare vrac, de exemplu: biscuiti, branza, mezeluri...si vinul comercializat va curge din bag-in-box direct in pet fara a fi stocat in alt recipient. Cu toate astea cand am facut o solicitare de lamurire la ANSVSA am primit raspunsul ca societatea trebuie sa aiba codul CAEN pentru magazine specializate de vanzare de produse alcoolice, fara a puncta pe normele tehnico-sanitare; ori din cate stiu aceste coduri caen au fost introduse de Institutul National de Statistica pentru a putea observa mai bine fiecare ramura a economiei din punct de vedere financiar. Pe de alta parte magazinul nu-si va schimba profilul, aceasta vanzare de vin va fi insignifianta in volumul total al vanzarilor zilnice (adica cum sa spun eu ca magazinul este unul specializat in vanzari de produse alcoolice cand el este de fapt acelasi magazin de cartier "cu de toate"?
Ce sfat imi puteti da deoarece am fost si la sediu si am trimis si o petitie on-line si punctau de fiecare data acelasi lucru: magazinul sa aiba codul caen...
Va multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Cod caen 4711 mikiba mikiba Buna seara Astazi am avut un control (la maagazin) de la politia locala si m-au debusolat in privinta autorizarii codului CAEN . Eu am autorizat codul CAEN ... (vezi toată discuția)
Magazine specializate 13Marius13 13Marius13 Buna ziua, Sunt asociat unic al unei SRL cu codul CAEN 4711.Produsele pe care le comercializez includ ,printre altele si: ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala bosbos bosbos Buna ziua, vreau sa-mi deschid un magazin mixt la tara in care sa pot vinde si produse vrac (zahar, orez si alte produse alimentare), la care doresc sa mai ... (vezi toată discuția)