avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire

buna!azi m-am inregistrat pe forum.am o rugaminte la voi.as dori sa stiu daca locuintele de serviciu sau cele de interventie dintr-o garnizoana militara fac parte din domeniul privat al unitatilor militare din garnizoana respectiva?
puteti sa ma lamuriti va rog si daca exista un domeniu privat al MApN?

tot referitor la asta..un contract de inchiriere incheiat intr-o unitate militara(printr-un reprezentant persoana fizica) si un salariat al acestei unitati este un contract civil sau administrativ?
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
ContSters94625, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 22 Iulie 2009
,,Titularul dreptului de administrare poate sa posede, sa foloseasca bunul si sa dispuna de acest, in conditiile actului prin care i-a fost dat bunul in administrare" Legea 213/1998. Folosinta bunului primit in administrare confera titularului acestuia posibilitatea dar si obligatia de a-l utiliza pentru realizarea scopului activitatii sale, cu respectarea uzului si interesului public.
Institutiile publice , fiind finantate in principal de la buget, nu vor putea pastra fructele civile percepute ( chiriile de ex.) decat in mod exceptional, atunci cand legea sau actul de infiintare le permite sa utilizeze veniturile produse de bunurile aflate in administrarea lor, ca surse extrabugetare de finantare. In toate celelelte cazuri, institutiile au obligatia de a varsa veniturile astfel realizate, la bugetul de stat sau la bugetele locale.
va multumesc mult pentru raspunsuri!
as mai avea ceva daca se poate sa ma lamuriti..este corecta sintagma ''jurisdictia revine instantelor de contencios administrativ/instantelor de drept comun''? vreau sa spun ca litigiile aparute intre doua parti contractante revin instantelor de drept comun/sau de contencios...#-o
care este scopul formei tipizate a contractelor?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
ContSters94625, utilizator

Alte discuții în legătură

Lucrez de cativa ani in mapn , chiar in sediul ministerului , ... Florian59 Florian59 Lucrez de cativa ani in MApN , chiar in sediul ministerului , doar ca sunt personal civil (Pcc) nu functionar public, nu am locuinta in Bucuresti si stau in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de chirie in mapn romeociprian romeociprian asi dori sa mi spuneti si mie va rog daca mai pot beneficia de indemnizatia de chirie daca am primit o locuinta ANL. (vezi toată discuția)
Decontare transport angajat mapn zmgg zmgg Buna ziua Am o mica nelamurire la serv lucrez in Mapn si doresc decontarea transportului. Dar nu stiu limitele de km. Daca ma poate ajuta cineva as ramane ... (vezi toată discuția)