avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor, custodie comuna, domiciliul stabilit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor, custodie comuna, domiciliul stabilit la mama

Sotia pleaca in strainatate sa se vada cu concubinul si sa lucreze acolo, fetita noastra va ramane in tara.
1.In ce conditii poate parasii mama tara, daca lasa copilul in tara .
2.Poate lasa copilul in grija bunicilor??..chiar daca acestia sunt in varsta si au probleme de sanatate??
3.Cum pot lua copilul la mine, sa stea cu mine...in cazul in care este lasat la bunici, este posibil sa faca asa ceva chiar daca eu raman in tara si am toate conditiile??
4.Trebuie sa o dau in judecata ca sa pot stabilii domiciliul minorei la mine ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:55, 21 Iunie 2015
Buna ziua!
Mama nu poate parasi tara impreuna cu minora fara a avea acordul dvs.
Copilul poate fi lasat in grija bunicilor pe o perioada limitata, printro hotarare judecatoreasca, insa de asemenea va fi nevoie de acordul dvs.
Daca doriti stabilirea domiciliului minorei la dvs., va trebui sa formulati o actiune in instanta in acest sens.
Va multumesc mult pentru raspuns !!!
Acum m -am lamurit :)
Sa inteleg ca daca nu are hotararea judecatoreasca de incredintare minor catre bunici, nu poate parasii tara ??
Nu poate parasi tara insotita de minor!
Poate parasi tara singura si poate lasa copilul la bunici, pentru o perioada limitata de timp. In cazul in care nu sunteti de acord, puteti deschide o actiune de incredintare minor.
Nu pot lua fata la mine si sa nu o mai las la bunici ??... daca avem custodie comuna ??

Nu puteti lua fata la dvs. intrucat domiciliul ei este stabilit prin instanta la mama. Daca mama are o hotarare de exercitare temporara a autoritatii parintesti de catre bunici atunci copilul ramane in grija bunicilor pana la venirea mamei in tara. Trebuia si dvs.sa fiti instiintat. Eventual puteti solicita in instanta ca domiciliul copilului pe perioada cat mama lipseste sa fie fixat la dvs. Aveti acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac ca sa optin reancredintarea minorei mai repede vvb vvb sunt divortat de sotie din februarie 2012 dupa divort in hotararea definitiva sa stabilit domiciliul minorei la mama. acum 2 saptamani ea a parasit tara ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)
Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)