Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea contestarii onorariului de avocat intr-un proces pierdut la care suntem obligati sa platim o suma foarte mare , complet nejustificata partii adverse.
Potrivit art. 445 Noul cod procedură instanța poate chiar din oficiu să reducă motivat cheltuielile de judecată .reprezentând onorariul avocatului atunci când acesta este vădit .disproporționat cu valoarea, complexitatea și circumstanțele cauzei.Și acest lucru trebuia cerut și de d-voastră în ședința când -au fost depuse contractul și d-voastră ați luat cunoștință de el.
Va multumesc pentru raspuns, exista vreo obligatie a partii sa depuna contractul intr-o anumita perioada a procesului? Va intreb pentru ca l-au depus la ultima infatisare!
Acum suntem la apel si nu stiu ce onorarii vor aduce .
Dovada cheltuielilor de judecata se face de obicei in momentul in care acestea se solicita si anume atunci cand se pun concluzii pe fondul cauzei deci la sf procesului.
Nu cred ca au depus contractul, ci chitantele de plata, facturi... ceva de gen. Ele se depun pana la momentul la care mai sunt admise probe in dosar, inaintea dezbaterilor.
Declarati apel.
Ce suma este?
Eu am adesea probleme la asa ceva.
Probabil ca altii au noroc la asa ceva ca nu enerveaza instantele...
La mine uita sa se pronunte...
Sau nu a dat cheltuileli cu medierea cand era obligatorie si erau vreo 2000 lei numai acestea cu medierea...