Buna seara
In 2006 am contractat 2 credite de la o banca. Din 2010 am intrat in somaj si nu am mai putut sa-mi achit ratele iar banca mi-a cesionat creditele la o firma de recuperare. M-am intalnit cu reprezentantul firmei si am semnat un angajament de plata. In 2014 am terminat ultimele rate de achitat conform angajamentului semnat de ambele parti. Astazi m-am trezit cu o scrisoare de la executorul judecatoresc ca am de achitat o suma plus dobanzi si cheltuieli de executare silita si am la dispozitie o zi . I-am trimis un e-mail executorului cu angajamentele de plata si cu chitantele si i-am spus ca eu nu mai am nici o datorie fata de acea firma. Ce mi se poate intampla? Ce trebuie sa mai fac ? Va rog din suflet sa ma ajutati !
m-am uitat acum cu atentie. Scrie ca debitoarea nu si-a achitat de buna voie obligatiile stabilite. Creditoarea a depus doar contractul cu banca nu si contractul cu firma de recuperare.
Executorul judecatoresc a fost investit cu formula executorie de catre Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti. Unde trebuie sa depun cererea de sistare a executarii ( eu sunt din Brasov) si sa fac astfel dovada ca eu mi-am achitat sumele restante?
Daca chiar aveti dovezi ca ati platit debitul, introduceti o actiune de intoarcere a executarii la aceiasi instanta care a aprobat executarea silita ceruta de BEJ respectiv.