avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare declaratie 200 - drepturi de autor
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare declaratie 200 - drepturi de autor

Salut,
Anul trecut am castigat o suma din drepturi de autor, pe primele 6 luni. Mi-a fost retinut la sursa 10%, urmand ca eu sa platesc diferenta acum.

Ma puteti ajuta sa imi spuneti daca e completata corect?

1. Venit brut - 11195 lei
2. Cheltuieli deductibile, din care: 1120 (suma retinuta la sursa)
2.1 Contributii sociale obligatorii, potrivit legii 1120
3. Venit net anual (rd.1-rd.2), din care: 10075 (diferenta dintre 1 si 2)
3.1. Venit net aferent activitatilor cu regim de retinere la sursa a impozitului - 10075
4. Castig net anual - 10075
5. Pierdere fiscala anuala (rd.2-rd.1) / Pierdere neta anuala

Am auzit ca exista si o deducere de 20% pentru DDA-uri, neimpozitabia. E calculata automat sau trebuie sa o adaug eu pe declaratie in vreun fel?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere masina niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: am un srl iar administratorul (pers. fizica) vrea sa faca un contract de inchiriere cu firma pt un ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 200 / 2011 casanova casanova V-as ruga sa ma ajutati pt completarea declaratiei 200 avand urmatoarele date : - venituri totale - 8.000 lei din care 500 venituri din expertiza si 50 lei ... (vezi toată discuția)
Pfi camellia_camy camellia_camy Buna ziua ! Sunt agent asigurari si de curand am inchiriat un spatiu pentru a-mi desfasura activitatea.Am contract de agent cu un broker si m-am inregistrat ... (vezi toată discuția)