Buna ziua !
Sunt agent asigurari si de curand am inchiriat un spatiu pentru a-mi desfasura activitatea.Am contract de agent cu un broker si m-am inregistrat la finante cu contract de persoana fizica independenta (PFI).Pentru politele de asigurari brokerul opreste 10% din comision iar restul de 6% il platesc la finante.As dori sa stiu cum ar trebui sa fac dovada celor 10%,deoarece banii ii primesc pe card.Ce ar trebui sa rog brokerul sa-mi dea,o factura ceva ?
As mai dori sa intreb si ce alte plati inafara contributiei la sanatate mai trebuie sa fac ;sunt obligata sa -mi fac si carnet de munca ?
In ideea ca m-am exprimat corect pentru a ma intelege ,astept raspunsurile dumneavoastra pentru care va multumesc anticipat !Sa aveti o zi minunata !
Declaratia 200 privind venitul realizat, o completati astfel:
rd. 1 - venit brut = toate veniturile realizate de dvs. ca PFA
rd. 2 - cheltuieli deductibile = toate cheltuielile deductibile efectuate de dvs. in vederea desfasurarii activitatii
rd. 2.1. - cheltuieli deductibile = suma de la rd. 2
rd. 3 - diferenta dintre rd. 1 si rd. 2
rd. 3.1. - venitul care a constituit baza impozabila pentru cei 10% retinuti de broker.
La aceasta declaratie, in momentul depunerii ei la administratia financiara, anexati o adeverinta eliberata de broker, prin care acesta atesta ca "in conformitate cu contractul nr. ... din data de ... la venitul de .... s-a retinut impozit de 10%, in valoare de ... ".