avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFI

Buna ziua !
Sunt agent asigurari si de curand am inchiriat un spatiu pentru a-mi desfasura activitatea.Am contract de agent cu un broker si m-am inregistrat la finante cu contract de persoana fizica independenta (PFI).Pentru politele de asigurari brokerul opreste 10% din comision iar restul de 6% il platesc la finante.As dori sa stiu cum ar trebui sa fac dovada celor 10%,deoarece banii ii primesc pe card.Ce ar trebui sa rog brokerul sa-mi dea,o factura ceva ?
As mai dori sa intreb si ce alte plati inafara contributiei la sanatate mai trebuie sa fac ;sunt obligata sa -mi fac si carnet de munca ?
In ideea ca m-am exprimat corect pentru a ma intelege ,astept raspunsurile dumneavoastra pentru care va multumesc anticipat !Sa aveti o zi minunata !
Cel mai recent răspuns: camellia_camy , utilizator 13:35, 1 Iunie 2010
Declaratia 200 privind venitul realizat, o completati astfel:
rd. 1 - venit brut = toate veniturile realizate de dvs. ca PFA
rd. 2 - cheltuieli deductibile = toate cheltuielile deductibile efectuate de dvs. in vederea desfasurarii activitatii
rd. 2.1. - cheltuieli deductibile = suma de la rd. 2
rd. 3 - diferenta dintre rd. 1 si rd. 2
rd. 3.1. - venitul care a constituit baza impozabila pentru cei 10% retinuti de broker.
La aceasta declaratie, in momentul depunerii ei la administratia financiara, anexati o adeverinta eliberata de broker, prin care acesta atesta ca "in conformitate cu contractul nr. ... din data de ... la venitul de .... s-a retinut impozit de 10%, in valoare de ... ".
As mai dori sa intreb si ce alte plati inafara contributiei la sanatate mai trebuie sa fac ;sunt obligata sa -mi fac si carnet de munca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratie 200 - drepturi de autor Keffr3n Keffr3n Salut, Anul trecut am castigat o suma din drepturi de autor, pe primele 6 luni. Mi-a fost retinut la sursa 10%, urmand ca eu sa platesc diferenta acum. Ma ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa modimpex modimpex bună ziua! vă rog să-mi spuneți dacă contribuțiile sociale și impozitul pe salar achitate pentru salariații unui pfa sunt cheltuieli deductibile? de ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere masina niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: am un srl iar administratorul (pers. fizica) vrea sa faca un contract de inchiriere cu firma pt un ... (vezi toată discuția)