avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce fel de contract?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce fel de contract?

Buna ziua,vreau sa cumpar o casa la tara,insa trebue sa-mi vand apartamentu,ceia, ce dureaza,am vorbit cu proprietaru si e de acord sa astepte o perioada,pana il vand,insa sa-i dau un avans si vom face un contract prin notar pentru a fi sigur in final ca o sa-i cumpar casa si pentru siguranta mea ,ca el nu va vinde casa altei persoane iar eu voi ramane cu apartamentu vandut.Vreau sa stiu ce fel de contract putem face la notar?care ar fi indicat?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
flory84, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory84 , utilizator 12:55, 2 Iulie 2009
Incheiati o promisiune/precontract de vanzare/cumparare.
Intre timp puteti castiga timp pentru ca promitentul vanzator sa faca documentatia cadastrala .. daca nu o are deja.
Dat fiind contextul economic v-as sugera sa fiti foarte atent la termenul in are va angajati sa cumparati. Nu de alta dar nu aveti garantia ca veti vinde peste doua luni la pretul pe care il pretindeti astazi.
Iar daca peste doua luni nu veti putea sa cumparati veti pierde avansul.
Incheiati un antecontract de vanzare cumparare la notar si solicitati notarea acestuia in cartea funciara a imobilului. Stabiliti totodata un termen rezonabil pentru incheierea contractului autentic, pentru a nu ajunge in situatia de a rezilia antecontractul din culpa dvs.
Mai este o varianta, dar care va obliga mai mult si anume sa faceti direct un contract de vanzare-cumparare cu plata in doua transe.
Avansul sa -l constituie prima transa din plata pretului, iar cea de a doua transa sa fie achitata la un termen stabilit de comun acord si rezonabil.
Va multumesc mult,tuturor pentru raspuns,ma-ar incanta mai mult sa fac contract de vanzare-cumparare,insa nu am bani decat 10% din valoarea casei,ceia, ce nu cred ca i-ar coveni proprietarului,orcam apartamentul o sa il vand,sub pretu pietei,pentru al vinde mai urgent.Inca o data ,va mutumesc mult pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare v.s precontract simona.elisa simona.elisa Buna ziua, m-ar interesa si pe mine care este diferenta daca exista unu intre o promisiune de vanzare cumparare si un precontract. Vreau sa achizitionez un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu promisiune de vanzare-cumparare, legea 112 Nelutus Nelutus Buna ziua, as avea o intrebare intrucat sunt intr-o situatie neplacuta: in luna aprilie anul acesta am facut o promisiune de vanzare-cumparare la notar ... (vezi toată discuția)