avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu promisiune de vanzare-cumparare, legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu promisiune de vanzare-cumparare, legea 112

Buna ziua,
as avea o intrebare intrucat sunt intr-o situatie neplacuta:
in luna aprilie anul acesta am facut o promisiune de vanzare-cumparare la notar pentru un apartament. Mentionez urmatoarele:
- apartamentul este cu legea 112 iar actul final se poate face in februarie 2014. intrucat doar atunci expira vanzatorilor interdictia de instrainare de 10ani.
- pretul apartamentului era de 15.000 euro iar in promisiune am achitat 14.500 euro, diferenta de 500 euro se va achita in februarie 2014.
- extrasul de Carte Funciara era curat, in sensul ca, in afara de interdictia de instrainare de 10ani in favoare ILL, nu era notat nimic altceva.
- certificatul fiscal era la zi.
- promisiunea de vanzare-cumparare a fost notata in CF. Am primit si un CF care atesta aceasta.
- odata cu promisiune de vanzare-cumparare am specificat ca posesia apartamentului se preda la momentul semnarii acesteia. Am incheiat si o procura generala de administrare si o procura speciala in care este specificat ca ne putem adresa tuturol organelor de stat, directia fiscala, etc in numele vanzatorilor si pentru ei.
Problema este urmatoare: in cursul zilei de astazi am primit o comunicarea din partea oficiului de cadastru si publicitate imobiliara in care ne arata ca se noteaza o somatie de plata pentru recuperarea creantei cu suma de 24.000 euro reprezantand debit datorat unui contract de credit + dobanzi + penalitati de catre proprietarul apartamentului.
Intrebarea este ce putem face in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Nelutus , utilizator 12:34, 25 Noiembrie 2011
Riscati sa pierdeti apartamentul pe care urmeaza sa il cumparati si impreuna cu acesta si avansul platit din pret.
Trebuia sa achitati un avans mai mic.
Cu siguranta promitentii vanzatori cunosteau ce urma sa se intample. Oare nu vi s-a parut ciuda pretul mic cu care au dorit sa vanda apartamentul?
Aveti doua posibilitati : ori achitati datoria promitentilor vanzatori (lucru pe care nu va sfatuiesc sa-l faceti, intrucat in urmatorii 3 ani s-ar putea sa tot trebuiasca sa le platiti datoriile, daca nu veti dori sa pierdeti apartamentul), ori sa formulati cerere in instanta pentru rezolutiunea antecontractului si restituirea avansului de pret platit.
Puteti face si contestatie la executare in termen de 15 zile, prin care sa solicitati ca promitentii vanzatori sa fie executati silit asupra celorlalte bunuri sau venituri.
Oricum ar fi, aveti de tras.
Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin \\"prima casa\\" si actualul proprietar este in urmatoarea situatie: restante la intretinere (in jur de 10.000 ... (vezi toată discuția)