avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Restituire garantie de buna conduita
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Restituire garantie de buna conduita

Vreau sa formulez o actiune de restituire de catre autoritatea contractanta a garantiei de buna conduit.

Care ar fi temeiul de drept?

Sa formulez o actiune in contencios administrative sau sa formulez o actiune pe drept civil ca si cum ar trebui sa mi se restituie o cautiune?
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 13:57, 26 Mai 2015
Dispozitiile art. 271^2 alin. (1) si (2) din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii sunt neconstitutionale cf. Deciziei CCR nr. 5/2015 publicata in MOf, Partea I, nr. 188 din 19 martie 2015.
vezi:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
legalmgm, utilizator
da, stiu de decizia curtii, dar la mine totul s-a intamplat inainte de aceasta decizie, dar sprijinindu-ma doar pe cele din decizia curtii sa incerc sa recuperez banii platiti ca si garantie dar nu stiu daca sa ma duc pe civil ca si cum ar fi o restituire de cautine sau sa ma duc pe contencios fiind vorba de o autoritatea publica
Poate va ajuta art. 286 din OUG 34/2006:
(1) Procesele şi cererile privind acordarea despăgubirilor pentru repararea prejudiciilor cauzate în cadrul procedurii de atribuire, precum şi cele privind executarea, nulitatea, anularea, rezoluţiunea, rezilierea sau denunţarea unilaterală a contractelor de achiziţie publică se soluţionează în primă instanţă de către secţia de contencios administrativ şi fiscal a tribunalului în circumscripţia căruia se află sediul autorităţii contractante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen constituire garantie buna conduita anjinsan anjinsan Buna Ziua, Am contestat o solutie de respingere a unei oferte. Odata ajunsa contestatia la Comisia de Solutionare, aceasta ne solicita sa depunem dovada ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala in procedura somatiei de plata camely07 camely07 Va rog sa-mi spuneti care este competenta materiala a procedurii somatiei de plata, care a fost introdusa datorita nerespectarii clauzelor din cadrul unui ... (vezi toată discuția)
Contract ContSters359110 ContSters359110 Imi spuneti va rog un contract de lucrari intocmit de o institutie publica locala (cons judetean) si publicat in SEAP ce text de lege sta la baza intocmirii ... (vezi toată discuția)