Procedura de recurs la CEDO este gratuita, astfel incat va trebui sa aveti in vedere doar cheltuielile legate de corespondenta, eventuale deplasari acolo pentru audieri si, poate, onorariul celui care va reprezinta.
Dosarul Dumneavoastră este examinat gratuit.
Nu trebuie să suportaţi decât propriile cheltuieli (avocat, cheltuieli de investigare, corespondenţa, ...).
După introducerea cererii, puteţi solicita o asistenţă judiciară. Această asistenţă nu se acordă în mod automat, nu se acordă imediat, dar numai la o etapă ulterioară a procesului.
A nu se uita chletuielile cu traducerile (engleza sau franceza), in cazul in care se ajunge la proces...
Iar onorariile avocatilor nu sunt deloc de neglijat... insa sunt extrem de greu de apreciat.
Plangerea adresata CEDO se poate scrie în una din limbile oficiale ale Curţii (engleza şi franceza), dar de asemenea şi în una din limbile oficiale ale Statelor care au ratificat Convenţia. Prin urmare, se poate trimite actele si in limba romana.
Consultatie
mardarealina81
vreau sa stiu care sint procedurile pt cedo am dat niste banii la cineva iar el mi-a dat drept garantie o fila cec fara acoperire dar nu am stiut am mers la ... (vezi toată discuția)