avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Renuntarea la un loc de parcare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Renuntarea la un loc de parcare

Buna ziua!!!
Anul trecut am detinut un loc de parcare care a fost a achitat pe o perioada de un an de zile,iar anul acesta am dorit sa renunt la el si mi s-a spus ca nu se poate doar in situaia de vanzare sau radiere a masini.Mi se pare abuziv.
Ulterior a aparut o somatie de executare silita...Ce se poate face in aceasta situatie???Exista vreo lege care ma obliga sa achit acest loc??
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:03, 26 Mai 2015
Nu va obliga nicio lege.

Inainte de a plati taxa de parcare ati informat prealabil in scris ca renuntati la locul de parcare?

Daca da iar primaria insista sa va vindeti masina sau sa o radiati faceti o cerere in care solicitati temeiul legal in baza caruia va obliga sa in sensul celor precizate.

Daca ati inceput anul si nu ati platit taxa atunci trebuie sa platiti proportional cu perioada in care ati fi beneficiat de parcare pana cand ati informat despre renuntare.
Am fost de mai multe ori la primarie si nu mi a fost acceptata cererea
Nu mi se pare corect sa fiu obligata sa platesc un loc de parcare pe care nu il mai doresc si sa nu fiu lasata sa renunt.
Dispozitia in vigoare prevede dreptul concesionarului sa anunte oficial autoritatea publica locala de interesul pentru renuntare loc parcare pana la data de 31.03
Suma de concesionare se achita anual,in maximum 2 rate si este nerecuperabila-in cazul in care pe parcursul perioadei de concesionare titularul contractului intelege sa renunte la locul de parcare,instraineaza bunul mobil,etc
Va multumesc!!!

Alte discuții în legătură

Loc parcare adp mr_lolus mr_lolus Buna ziua, La inceputul acestui an am facut o cerere pentru loc de parcare de resedinta cu plata la ADP sector 6. Cererea mi-a fost inregistrata, mi-au ... (vezi toată discuția)
Loc parcare andreean1 andreean1 Buna ziua! Anul trecut am depus o cerere de atribuire a unui loc de parcare in sectorul 6, cerere care a fost solutionata in aprilie 2018. In mai 2018 am ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare inchiriat de la adp danslobozia danslobozia Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti. Va rog sa ma ajutati cu o posibila solutionare la urmatoarea problema legata de locul de parcare. Dupa multe drumuri si ... (vezi toată discuția)