Buna Ziua !!
Sunt gestionar intr-o firma de stat ce are un depozit de marfa. Am cautat sincer o reglementare care sa imi precizeze daca este sau nu voie ca doi gestionari sa aiba grad de rudenie. Sincer nu am gasit.
Intreb acest lucru deoarece sefa noastra si-a angajat sora in gestiune (fiind gestiune comuna a fost necesara semnatura gestionarilor) manipuland si amenintand gestionarii sa semneze pentru primirea acesteia in gestiune. Eu personal nu as dori sa semnez, dar ca sa motivez acest lucru sincer as avea nevoie de o baza legala.
Daca cineva poate sa ma indrume asupra unui art din lege as ramane indatorat.
Va multumesc anticipat
Un simplu cetatean
Nu exista text de lege care sa prevada o astfel de interdictie.
Pentru functionarii publici avem, Legea nr.161/2003:
Art. 95. - (1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcționarii publici respectivi sunt soți sau rude de gradul I.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care șeful ierarhic direct are calitatea de demnitar.
(3) Persoanele care se află în una dintre situațiile prevăzute la alin. (1) sau (2) vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunțarea la calitatea de demnitar.
(4) Orice persoană poate sesiza existența situațiilor prevăzute la alin. (1) sau (2).
(5) Situațiile prevăzute la alin. (1) și neîndeplinirea obligației prevăzute la alin. (3) se constată de către șeful ierarhic superior al funcționarilor publici respectivi, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre funcționarii publici soți sau rude de gradul I.
(6) Situațiile prevăzute la alin. (2) și neîndeplinirea obligației prevăzute la alin. (3) se constată, după caz, de către primul-ministru, ministru sau prefect, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre demnitar și funcționarul public soț sau rudă de gradul I.
Incompatibilitati
provincia
Am calitatea de functionar public . Sunt in stare de incompatibilitate in cf. cu art. 95 din legea 161/2003 daca fiul meu este primar /viceprimar?
Care este ... (vezi toată discuția)