avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces pentru succesiune si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces pentru succesiune si partaj

proces pentru succesiune si partaj

Buna ziua!
Cum se intocmeste un dosar la judecatoria in circumscriptia careia s-a aflat ultimul domiciliu al defunctului pentru succesiune si partaj in situatia in care au trecut aproape 6 ani de la decesul sotului, iar copiii din prima casatorie au fost in relatii reci cu tatal lor,au venit doar la inmormantare fara a participa cu nimic si nu au vrut sa faca succesiunea motivand ca nu au bani iar sotia supravietuitoare nu stie adresele lor si are si un venit de 513 si cat ar costa onorariul unui avocat pentru a o reprezenta si a face succesiunea.
Cel mai recent răspuns: signora , utilizator 07:46, 8 Iunie 2015
Sotia defunctului poate face o cerere de ajutor public judiciar adresate instantei competente pentru solutionarea cauzei in care se solicita ajutorul, in vederea scutirii/reducerii taxelor de timbru/asistenta judiciara. Se vor face adrese catre Directia de evidenta a Populatiei in vederea comunicarii catre instanta a domiciliilor paratilor.
In materie civilă, ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:
1.plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenței juridice și, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim în justiție sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistență prin avocat;
2.plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviințarea instanței sau a autorității cu atribuții jurisdicționale, dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar;
3.plata onorariului executorului judecătoresc;
4.scutiri, reduceri, eșalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.
Multumesc mult pentru raspuns dar as dori sa iau legatura cu un avocat pentru a face cererea de ajutor public judiciar si tot ce trebuie pentru a face aceasta succesiune.Ma puteti ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru Laura Stamate Laura Stamate In cazul in care debitorul nu poate achita taxa de timbru aferenta unei contestatii la executare, care sunt alternativele si eventual procedura? (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar ionmircea ionmircea Se acorda ajutor judiciar pt. plata cheltuielilor de judecata ? (vezi toată discuția)
Executare silita- ajutor public judiciar pentru plata executorului? ContSters355039 ContSters355039 Daca cel ce cere executarea silita nu are venituri , poate cere ajutor public judiciar in vederea achitarii executorului ? (vezi toată discuția)